Officiellt: Zlatan skriver nytt kontrakt med Los Angeles Galaxy

Svensken blir en ”designated player” meddelar MLS-klubben

Zlatan Ibrahimovic har redan hintat om en fortsättning i LA Galaxy.

Nu meddelar även MLS-klubben att svensken har skrivit på ett nytt kontrakt.

– Jag lämnade aldrig. Jag är inte färdig med MLS än, säger Ibrahimovic.

Under hösten ryktades det att Zlatan Ibrahimovic var aktuell för en flytt till Europa. Framför allt var det Serie A och gamla klubben Milan som var på tal, men så blir det inte.

Redan på måndagen hintade Ibrahimovic själv om att det blir en fortsättning i LA Galaxy och nu bekräftar även klubben det.

– Det var mycket snack, konstaterar Ibrahimovic.

– Men faktum är att jag aldrig lämnade. Jag är inte färdig med MLS än, jag har mer att ge. Det första året var bara uppvärmning.

”Visade sitt värde förra året”

Även Galaxys ledning gläds med det nya kontraktet. Ibrahimovic gjorde 22 mål på 27 ligamatcher under 2018.

– Vi är väldigt nöjda över att Zlatan skriver på ett nytt kontrakt och att vi kommer se honom under säsongen 2019, säger sportchefen Dennis te Kloese.

– Han visade sitt värde förra året och vi ser fram emot att se honom representera vår klubb även nästa år. Med Zlatans återkomst förbättrar vi vårt lag ännu mer inför nästa säsong.

Klubben meddelar också att svensken blir en så kallad ”designated player”. Ett lag i MLS får ha max tre spelare som inte omfattas av lönetaket. I år hade Ibrahimovic en lön på 1,5 miljoner dollar, en summa som lär höjas nästa säsong.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.