Uefas förklaring till Uniteds VAR-straff

Backar domaren efter kontroversiella beslutet

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

PSG rasade mot Manchester Uniteds VAR-straff.

Nu förklarar Uefa hur domaren resonerade.

”Träffen på armen kunde inte anses oväntad”, skriver de i ett uttalande.

Manchester United stod för ett mirakel och vände 0–2-underläge mot PSG trots att de saknade tio (!) spelare. Vändningen fullbordades via en sent tilldömd VAR-straff som fick Paris-laget att rasa.

”Det är skamligt! De sätter fyra personer som inte kan någonting om fotboll för att titta på VAR-beslutet i slow motion... handsen existerar inte! Hur kan det var hands bakom ryggen? Dra åt helvete”, skrev Neymar om situationen, där PSG:s Presnel Kimpembe fick bollen på armen i eget straffområde.

Uefa: Rätt beslut

Nu går Uefa ut och försvarar domaren Damir Skomina.

De menar att han tog rätt beslut.

”Efter att ha sett situationen i efterhand fick domaren (Damir Skomina) bekräftat att bollen inte hade färdats en kort bit och träffen därför inte kunde anses oväntad. Försvararens arm var inte nära kroppen, vilket gjorde kroppen större med resultatet att bollens riktning mot målet stoppades. Därför blåste domaren för straff”, skriver Uefa i ett uttalande.

Situation i Romas match

VAR blev omdiskuterat även i matchen mellan Porto och Roma. Där ville italienarna ha straff i slutet av matchen då Romas Patrik Schick föll i offensivt straffområde, men domarteamet valde att fria.

”Videodomarna ansåg inte att något klart och uppenbart regelbrott hade inträffat och fann inte grund för att använda sig av VAR”, skriver Uefa, enligt TT.

Foto: TT

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad: