Zlatans nya mål – Beckhams Miami

Publicerad 2015-10-28

paris. Zlatan Ibrahimovic gör sin sista säsong enligt nuvarande kontrakt med Paris Saint-Germain, och mycket tyder på att nästa flytt går över Atlanten.

Enligt uppgifter till Sportbladet har Zlatan ställt in siktet på Miami, där gamle lagkamraten David Beckham tar emot svensken med öppna ­armar.

Nyheten i dagens Sportbladet och L'Equipe.

Zlatan Ibrahimovics kontrakt med Paris Saint-Germain är inne på sin sista säsong och mycket tyder på att klubben blir hans sista europeiska innan vidare äventyr väntar.

Enligt uppgifter till Sportbladet vill Zlatan själv att nästa resa går till USA och Miami, något han också sagt till människor i sin omgivning.

Har en bra relation

Det är inte minst de fortsatt goda relationerna med förre PSG-lagkamraten David Beckham som gör staden och klubben attraktiv för Ibrahimovic. Beckham berättade i fjol att han startar upp en egen klubb i Miami, med ett arenabygge för 25 000 åskådare i stadens hamn samt restauranger och nattklubb i direkt anslutning till arenan.

– Det här ska bli en folkets klubb, Miami är redo för fotboll. Det fanns en fotbollsklubb här för tio år sedan, men jag ville starta något eget, förklarade David Beckham i mars förra året.

Det har tidigare rapporterats att förre Barcelona-spelaren Xavi Hernandez ska vara en av Beckhams drömvärvningar.

Dock beräknas Miami vara startklart först till säsongen 2017 som drar igång i mars, lite drygt ett halvår efter sommarens EM- och OS-slutspel. Zlatan Ibrahimovic och hans familj har tidigare nära band med staden i Florida, där de flera gånger varit på semester och dessutom har investerat i fastigheter.

Ansökt om arbetsvisum

Som Sportbladet rapporterade förra året har Zlatan också ansökt om ett arbetsvisum på den amerikanska ambassaden i Paris för att kunna jobba i USA.

Att Zlatan skulle förlänga gällande kontrakt med PSG är inte särskilt troligt i nuläget. Efter en skadedrabbad och avstängningstät förra säsong har hans stjärna dalat betänkligt hos supportrarna, men en uppgiftslämnare säger till Sportbladet att PSG är intresserade av att behålla Zlatan i klubben ”i någon roll”.

– Det viktiga är att situationen är tydlig mellan Ibrahimovic och klubben. Zlatan har varit fundamentalt viktig för PSG-projektet, men vid 34 års ålder är han kanske sugen på nya horisonter. Vi kommer att prata om det senare, sa PSG-tränaren Laurent Blanc så sent som för två veckor sedan.