Zlatan-målet ett briljant undantag

avPatrik Brenning

Publicerad:

Ibrahimovic näst sämst i hela Europa

Zlatan Ibrahimovic sköt Sverige till EM med en briljant frispark mot Danmark.

En fullständigt osannolik utveckling visar nya siffror.

De avslöjar att 34-åringen är Europas näst sämste frisparksexpert.

Det är statistisktjänster whoscored.com som undersökt frisparksexperternas lycka på liggande boll. Deras siffror visar att Zlatan Ibrahimovic har näst sämst statistik av alla spelare som gjort minst tre frisparkssmål i Europas fem bästa ligor sedan säsongen 2013/14.

Zlatan har under den perioden tagit hand om 61 frisparkar – men bara gjort tre mål. Det ger en procentsats på 4,9. Bara Schalkes Johannes Geis är sämre med 3,9. Men Ibrahimovic är inte ensam stjärna om att visa upp en tveksam utdelning.

Lagkamraterna bättre

Både Real Madrids Cristiano Ronaldo (6,8 procent) och Barcelonas Leo Messi (5,7) kan ifrågasättas som frisparksskyttar i sina klubblag då bägge har lagkamrater med bättre statistik. Från PSG är det dock bara Zlatan som mäktat med minst tre frisparkssmål.

Bäst av alla målmässigt är Bayer Leverkusens Hakan Calhanoglu med elva mål på 82 försök men utdelningsmässigt är han bara nia. Istället dominerar Romas Miralem Pjanic som gjort mål på 18,4 procent av sina frisparkar efter sju fullträffar på bara 38 försök.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM