Brendan Rodgers nära nytt PL-jobb

Av: Martin Tolén

Publicerad:

FOTBOLL

Uppgifter: Swansea sparkar tränare – öppnar för Malmö

Brendan Rodgers
Foto: Foto: TT
Brendan Rodgers

Swanseas tålamod är slut.

Managern Garry Monk får sparken inom 48 timmar, enligt The Telegraph.

Och ersättaren är redan klar: Nygamle Brendan Rodgers – vilket kan vara till glädje för Malmö FF.

Brendan Rodgers är på väg mot ett nytt jobb.

Nordirländaren fick sparken från Liverpool i början av oktober efter en längre tids sämre resultat och har sedan dess stått utan tränarjobb.

Nu kan dock Rodgers vara på väg tillbaka till Premier League.

Klart inom 48 timmar

Enligt ansedda The Telegraph har Swansea bestämt sig för att sparka managern Garry Monk. Klubben har bara en seger på de tolv senaste matcherna och 3–0-förlusten hemma mot Leicester i lördags ska ha fått klubbledningen att tröttna.

”Garry Monk är beredd på att få lämna Swansea City inom de närmsta 48 timmarna”, skriver The Telegraph.

Och ersättaren tros bli förre Liverpool-tränaren Rodgers som därmed återvänder till klubben han tränade mellan åren 2010 och 2012.

42-åringen fick sitt stora genombrott i den walesiska klubben när han tog upp laget till Premier League 2011 och sedan etablerade klubben i högstaligan innan han handplockades av Liverpool sommaren 2012.

”Förre Swansea-bossen Brendan Rodgers kommer sannolikt att bli måltavlan för att försöka få honom att återvända till södra Wales”, skriver The Telegraph.

Assistenten till MFF?

Ändringen på tränarsidan i Swansea kan även bli en lyckoaffär för Malmö FF.

Efter kvällens Champions League-möte med Real Madrid tackar Åge Hareide för sig och den tidigare assisterande tränaren i klubben, Pep Clotet Ruiz, har nämnts som en tänkbar kandidat att ta över.

Numera är Clotet Ruiz assistent till Monk i Swansea, men enligt The Telegraph får även han lämna vilket kan öppna upp för MFF.

”De äldre spelarna har föreslagit att de vill se en förändring. Samtidigt har de uppgett att det finns problem med Pep Clotet, Monks assistent, i omklädningsrummet”, skriver tidningen.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.