Andrej Arsjavin

Ingen vill ha förre Arsenal-profilen

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

”Kommer det inget så slutar jag”

Ett blomstrande EM gav drömövergången till Arsenal.

Då såg Andrej Arsjavin ut att vara fotbollens nästa superstjärna.

I dag kan ryssen ha avslutat sin fotbollskarriär.

Andrej Arsjavin låg bakom det första målet och gjorde andra i sin EM-premiär när Ryssland slog Sverige och avancerade till kvartsfinal i mästerskapet 2008. Väl där fortsatte anfallaren på inslagen väg när han bäddade för Rysslands övertidsseger mot Holland.

Semifinalen slutade visserligen med en 0-3-förlust mot kommande vinnaren Spanien men Arsjavins insatser i EM 2008 ledde till att ryssen togs ut i hela mästerskapets drömelva.

Åtta sekunders marginal

En av alla som imponerades av Andre Arsjavins framfart var Arsenals manager Arsene Wenger som efter mästerskapet i Schweiz/Österrike lyckades med konststycket att värva ryssen åtta sekunder innan transferfönstret stängde i februari 2009.

Det skulle senare visa sig att Andrej Arsjavin där och då stod på toppen av sin karriär. Ryssen kom visserligen att göra över 100 ligamatcher för Arsenal men blev aldrig den världsdominant många tippade efter EM. 2012 återvände Arsjavin till sin ryska klubb Zenit St Petersburg innan anfallaren i juli 2015 skrev på ett ettårskontrakt med Kuban Krasnodar.

”Då slutar jag”

Tiden i Kuban har dock varit en rejäl besvikelse och redan efter ett halvår meddelar klubben nu att de bryter kontraktet med Arsjavin. 34-åringen är därmed klubblös, efter bara nio ligamatcher under hösten, och öppnar själv för att det kan innebära slutet på karriären.

– Det här beslutet togs på grund av många olika faktorer och beror inte på någon enskild händelse. Om jag får ett erbjudande om att fortsätta spela ska jag överväga det men annars så kommer jag avsluta min karriär, säger 34-årige Arsjavin till Rsport.ru.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Alla svenskar som har spelat i Premier League

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Andrej Arsjavin

Arsenal FC