Utespelare i mål när Göteborg förlorade – upprört i Mallbacken

avMarie Carlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

"En riktig målvakt hade kanske räddat"

Foto: BILDBYRÅN

Göteborg hade målvaktskris och tvingades ställa utespelaren Anna Ahlstrand mellan stolparna i bortamötet med Hammarby.

Något som upprör Mallbacken – som i och med Hammarbys seger trillade ned under strecket i tabellen.

– Det ska gärna heta att det är världens bästa liga, och så händer det här. Det ser inte riktigt schysst ut, säger Mallbackens ordförande Sven Eriksson.

Foto: BILDBYRÅN

En förstamålvakt i Loes Geurts på skadelistan. En ny förstamålvakt i Fanny Lund borta på grund av sjukdom. En nyvärvad reserv i Kristin Hammarström på bröllop.

Då fick utespelaren Anna Ahlstrand ställa sig i Kopparbergs Göteborgs mål mot Hammarby.

Ahlstrand hamnade i trubbel direkt. Ett långskott från Emma Jansson gick förbi och in i mål.

"Ser knepigt och lurt ut"

Hammarby fortsatte att testa Anna Ahlstrand men den orutinerade målvakten lyckades stänga till resten av halvleken och i den 40:e minuten satte Manon Melis målet som innebar 1–1.

Men Stockholmslaget, som haft svårt att göra mål hittills i allsvenskan, var inte klara. 2–1 kom genom Anna Oskarsson och 3–1 stod Elina Johansson för. Göteborg reducerade genom Danielle van de Donk men Hammarby höll undan och tog en efterlängtad seger – lagets andra för säsongen och den första sedan premiärsegern mot Mallbacken.

– Jag hann inte med, kunde inte ta något av dem som jag ser det. En riktigt målvakt kanske hade gjort det, jag vet inte, säger Anna Ahlstrand till Göteborgs webbplats.

I och med segern, och Rosengårds vinst över Mallbacken, klättrar Hammarby i tabellen och knuffar ned Mallbacken till nedflyttningsplats.

"Vad skulle vi gjort?"

– Det ser knepigt och lurt ut, att tre målvakter är borta samtidigt. Det är nog första gången jag hört om det. Jag hoppas att det inte är avsiktligt, men det är det väl inte, säger Mallbackens ordförande Sven Eriksson.

Göteborgs sportchef Lasse Svensson förklarar att detta var enda utvägen, utan ungdomsled att plocka från.

– Vad skulle vi gjort? Det är olyckligt, men inte mycket man kan göra något åt. Vi hade helst varit utan det också. Kristin var på bröllop för sin tvillingsyster, det är inte lätt att bryta det, säger han.

AIK förlorade stort hemma

AIK väntar fortfarande på den första segern i allsvenskan. Mot Umeå IK blev det återigen en tung förlust – Umeå vann med klara siffrorna 6–3.

Hanna Sandström blev tvåmålsskytt i Örebro.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM