Succé - men fansen rasar

FOTBOLL

Juventuscoachens petning av Del Piero upprör: Spelar när det behövs

Foto: Segerjubel Zlatan Ibrahimovic låg bakom Juventus seger mot Brescia. Men det lugnade inte fansen som vill se Del Piero från start.

Juventus supportrar skrek, buade och busvisslade.

För att Alessandro Del Piero var bänkad medan Zlatan och Trezeguet spelade.

- Del Piero spelar när han behövs, säger Fabio Capello.

Foto: Fabio Capello - inte fansens favorit.

Busvisslingar och rop på tränare Capellos avgång hördes under andra halvlek av Juventus match i går. Fansen skrek att de ville se Del Piero på planen. Han satt bänkad och fick inte spela en minut. I stället bildade Zlatan Ibrahimovic och David Trezeguet anfallspar - något som väckte de mest fanatiska fansens vrede.

- In med Del Piero!

- Vi vill se Alex!

- Ge oss tillbaka Lippi som tränare!

"Rätt tycka vad de vill"

Så lät det, blandat med visslingar och burop, från vissa av Juventus ultras i Curva Scirea på Stadio delle Alpi.

- Busvisslingarna? Tja, fansen betalar matchbiljetter och har rätt att tycka vad de vill, sade Fabio Capello efter matchen i går.

Samtidigt kunde han inte hålla tillbaka sina känslor av frustration. Juventus hade precis slagit Brescia med 2-0 och dragit ifrån i ligatoppen - ändå var vissa supportrar missnöjda.

- Det är bara i Juventus en sån här diskussion kan uppstå. Del Piero kommer att få spela när det behövs, säger Capello till italienska kanalen SKY.

Redan efter Zlatans debut i september i fjol, mot just Brescia, kunde Sportbladet avslöja att Capello planerade för att spela ihop Trezeguet och Zlatan som nytt anfallspar.

Sedan skadades "Trez" men när han nu är tillbaka är det tydligt att Del Piero inte är Capellos förstaval. Därmed är konflikten uppenbar. Före matchen i går spekulerades det i att Capello skulle låta Zlatan vila, men tränaren ville ha med sin favorit.

- Vi spelade bra, jag tycker om att spela med Trezeguet. Vi förstår varandra allt bättre, det här var ju bara den andra matchen ihop efter hans skada, säger Zlatan till italienska medier.

Han var inblandad i båda av Juventus två mål, där det första gjordes av Trezeguet och det andra var självmål av Brescias Domizzi. Gazzetta dello Sport ger i dag Zlatan en sjua i betyg och omdömet:

"Han spelade fram till de två målen Sedan brände han ett öppet läge, men han var mycket bra".

Fansens favorit

Både Trezeguet och Zlatan är omtyckta av Juve-supportrarna.

Men många av Juventus supportrar har en speciell relation till Alessandro Del Piero som så länge varit klubbens största fixstjärna.

Att hans form ett bra tag varit dålig ändrar inget för Del Pieros anhängare. Förre tränaren Marcello Lippi petade honom i stort sett aldrig, men Capello föredrar Zlatan.

- Om folk inte är nöjda med att vi leder med fem poäng så innebär det att vi gör oss illa på egen hand, säger Capello.

På "Controcampo" och de andra fotbollsprogrammen i går diskuterades frågan om Juves anfall ivrigt.

Zlatan fick i går av en tv-reporter frågan om vem han helst spelar med av Trezeguet och Del Piero, men undvek skickligt att stöta sig med någon. Han svarade smidigt:

- Det är två helt olika typer av spelare, de går inte att jämföra.

Del Piero – det betyder han för Juve

Jennifer Wegerup

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A