Här visas Champions League-finalen

Av: Love Lindqvist

Publicerad:
Uppdaterad:
Nilla Fischer spelar Champions League-finalen
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Nilla Fischer spelar Champions League-finalen

Den 24 maj ska Nilla Fischer och hennes Wolfsburg försöka ta revansch på mästarinnorna från Lyon.

Nu står det klart att Viasat visar finalen – och Caroline Seger blir expert.

– Jag försöker inte skapa rubriker, men har inga problem med att stå för mina åsikter, säger Seger.

Lyon har varit något av ett spöke för Wolfsburg de senaste åren. Först var det straff-förlusten i finalen 2016 och ifjol slog fransyskorna ut Nilla Fischers lag redan i kvartsfinalen.

Nu är tyskorna redo att ta sin revansch. Den 24 maj möts de båda lagen i finalen i Kiev, och nu står det klart att TV10 och Viaplay kommer att sända finalen.

– Vi står inför en otroligt spännande säsongsavslutning och crescendot med dubbla Champions League-finaler blir något utöver det vanliga, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt i ett pressmeddelande.

Seger som expert

Viasat satsar på damernas final och plockar in den gamla Lyonmittfältaren Caroline Seger som expert.

– Jag försöker inte skapa rubriker, men har inga problem med att stå för mina åsikter. Det är alltid spännande när det blir diskussioner, där människor tycker både lika och olika. Andras åsikter är alltid intressanta, säger Seger.

Lyon är favoriter att vinna finalen och har en enastående resultatrad i årets Champions League. 34–1 i målskillnad och norskan Ada Hegerberg har svarat för 14 av målen.

– Det är ett lag som hela tiden utvecklas och blir bättre. Många har spelat länge tillsammans och skapat en fantastisk vinnarkultur. Man är otroligt bollskickliga och har flera bra spelare på varje position, säger viasats nytillskott om hennes tidigare klubb.

Publicerad: