Mats Gren om Johnson-ryktet: ”Tänker varken bekräfta eller dementera”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYR N
Johnson spelade tidigare i Djurgården

avEmil Carlsvärd

FOTBOLL

Enligt FotbollDirekts källor är IFK Göteborg i slutförhandlingar med Sam Johnson.

Den förre Djurgården-stjärnan uppges kunna bli klar redan nästa vecka.

— Jag tänker inte kommentera det, säger sportchefen Mats Gren till Sportbladet.

Det var sajten FotbollDirekt.se som var först ut under torsdagen med att avslöja att den tidigare Djurgårdsspelaren Sam Johnson närmar sig en allsvensk comeback. Men inte till den tidigare klubben, utan till IFK Göteborg.

Före detta Kinaproffset, som enligt uppgifter bröt sitt 3,5-årskontrakt med kinesiska klubben Wuhan Zall, ska ha fört samtal med Blåvitt under en längre tid - och nu ska alltså samtalen ha gått in i en ny fas där parterna enligt FotbollDirekts källor endast ska vara formaliteter från att komma överens om ett flerårskontrakt. Johnson uppges vara beredd att skriva på redan i början av kommande vecka.

Sportchefen lägger locket på

Men när Sportbladet når IFK Göteborgs sportchef Mats Gren under torsdagseftermiddagen lägger han locket på.

— Som jag har gjort hela tiden tänker jag varken bekräfta eller dementera någonting som har med förhandlingar med spelare eller tränare att göra. Jag tänker inte kommentera, säger han.

FotbollDirekts uppgifter säger även att Sam Johnson uppges acceptera ett kontrakt värt omkring 110 000 kronor i månaden. Det vill Gren inte heller kommentera.

— Jag kommenterar inga summor heller.

”Vi har haft en löpande dialog i flera år”

Samtal mellan Mats Gren, Sam Johnson och hans agenter - Tore Eliasson och Andrew Zolotko - ska ha pågått sedan i somras, utan avbrott. Detta trots att en övergång sprack i augusti då kineserna krävde fem miljoner för ett årslångt lån. Mats Gren bekräftade själv dialogen till FotbollDirekt förra månaden.
”Vi har haft en löpande dialog i flera år och det har vi haft sedan i somras också men då märkte jag ganska snabbt att han skulle få svårt att komma ur sitt kontrakt innan fönstret stängde”, sa han till sajten då.

Men när Sportbladet konfronterar sportchefen med de uppgifterna dementerar han dialogen.

— Dialog och dialog, jag har bara sagt att jag ville ha honom till Jönköping när jag var där. Jag känner honom sedan den tiden. Han är en klart duktig spelare.

Men finns det någon form av substans alls i det här ryktet? Är ni intresserade av spelaren?

— Jag tänker inte kommentera någonting just nu. Vi sitter på vissa saker i föreningen vi inte bestämt internt, bland annat kring vissa positioner. Jag tänker inte kommentera förrän några beslut är tagna, säger Gren.

ARTIKELN HANDLAR OM