Uppgifter: Han tar över J-Södra

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Jörgen Wålemark

avMax Persson

FOTBOLL

Jimmy Thelin, 39, har meddelat att han lämnar J-Södra.

Enligt uppgifter är det Jörgen Wålemark som nu ska leda Jönköpingsklubben.

Under onsdagen höll J-Södra ett medlemsmöte där Jimmy Thelin meddelade att han lämnar klubben han lyfte från bottenträsket i superettan till Sveriges finrum - och det mesta pekar på att 39-åringen nu ska ta över IF Elfsborg.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen är det Varbergs Bois förre succétränare Jörgen Wålemark, 45, som ska försöka ta upp J-Södra till allsvenskan igen efter höstens kvalförlust mot Trelleborgs FF.

Jönköpingsklubbens ordförande Mats Tidstrand bekräftade under medlemsmötet att en ersättare till Thelin redan är klar. Men han vill inte kommentera uppgifterna om att det är Wålemark som ska ta över laget.

– Nej, jag har ingen kommentar till det. Vi har utlyst en presskonferens i morgon där vi kommer informera om vår nya tränare, säger Tidstrand till Fotbollskanalen.

Tog klubben till historisk placering

Jörgen Wålemark kom till Varberg inför säsongen 2014 och ledde laget under fyra säsongen, där han hade rollen som huvudtränare och sportchef - likt den Thelin hade i klubben.

Med 45-åringen vid rodret lyckades klubben placera sig på en femteplats i superettan två gånger, vilket är klubbens bästa placering genom tiderna.

Nykomlingar i Allsvenskan på 2010-talet – så gick det 00:32
ARTIKELN HANDLAR OM