Jawo: ”Jag blev väldigt förvånad”

Publicerad 2014-07-21

Djurgården jagade poäng mot Häcken.

Då bytte Pelle Olsson ut Amadou Jawo i paus.

– Jag blev väldigt förvånad, säger anfallsspelaren till Sportbladet.

Följ ämnen

Häcken tog kommandot direkt mot Djurgården med två mål första tjugo minuterna. Hemmalaget jagade reducering och kvittering men hade väldigt svårt att förvalta sina chanser.

En av de som brände ett flertal lägen i första halvlek var Amadou Jawo.

Svår uttagning

Lösningen för Pelle Olsson i halvtid blev att byta ut Jawo till förmån för Aleksandar Prijovic.

– En svår uttagning från början. Vi provar med ny forward och hoppas vi skapar lika mycket i andra halvlek, sa Pelle Olsson i halvtid till C More.

Men Djurgården utan Jawo hade svårare att såra i djupled och det var inte förrän Martin Broberg byttes in och stack i djupled som Dif fick in en reducering.

Efter matchen var Jawo frispråkig om sin frustration när han byttes ut:

– Ja absolut, jag blev överraskad, jag kände att jag var på gång. Jag var delaktig och skapade chanser och förr eller senare så sitter ett. Jag hade en bra känsla på väg in i halvtid så jag blev väldigt förvånad när jag fick reda på bytet, säger han och fortsätter:

– Jag hade mitt raka spel och tajmingen med lagkompisarna fungerade bra. Det var i sista delen som det inte ville sig och jag kände att det skulle komma. Jag kan inte säga att jag skulle ha gjort två mål om jag fått spela men jag önskar att jag hade fått chansen.

"Bittert"

Nu blev förlust 1-2 och toppstriden ser allt mer avlägsen ut:

– Som matchen blev gör det värre. I dag förtjänar vi alla tre poäng och då blir det ännu mer bittert när vi inte ens får kryss med och oss utan luckan blir större, säger Amadou Jawo.

Följ ämnen i artikeln