IFK Göteborg

Vibe räddade IFK Göteborgs svit

Av: 

Fredrik Jönsson

FOTBOLL

Dansken leder skytteligan i allsvenskan Se målen i matchen i Sportbladet News

Två nya fullträffar på Örjans Vall.

Lasse Vibe räddade IFK Göteborg – och leder skytteligan i allsvenskan.

– Det känns nästan som power play, vi spelar ut dem hela tiden, säger Vibe till C More.

IFK Göteborg radade upp målchanser i första halvlek – men missade allting. I början av andra halvlek kom i stället två kallduschar från Halmstad.

Två snabba HBK-mål

Mikael Boman sköt in 1-0 i den 48:e minuten efter slarv av Mattias Bjärsmyr. Knappt tio minuter senare gick Ludwig Augustinsson bort sig på mittplan och Gudjon Baldvinsson kunde springa igenom och iskallt lyfta in 2-0 över Marcus Sandberg.

Lasse Vibe räddade Blåvitts förlustfria svit – och sköt sig själv upp i skytteligatoppen.

– Det var lite konstigt. Vi hade 400 lägen från vänsterkanten, men i stället gör vi två mål från två distansskott från högerkanten, säger Lasse Vibe till C More.

Vibes vänsterfot frälste Blåvitt

Med 20 minuter kvar på klockan tog han sig in från höger och sköt med vänsterfoten, reducerat till 1-2. Tio minuter senare sköt Vibe in 2-2 med vänstern.

Det var hans nionde mål i allsvenskan, det betyder att dansken leder skytteligan.

– Vi spelar powerplay i större delen av matchen om man ska vara helt ärlig. Jag tycker vi göra en ganska bra match. Vi kommer gång på gång, om inte massvis med heta chanser så massvis med halvchanser. Vi ska leda den här matchen med några bollar i halvtid, säger Blåvitt-tränaren Mikael Stahre till C More.

– Men vips så ligger 1-0 i arslet på oss, och sedan 2-0. Vi kör på bra. Som jag ser det har vi dem i parterr hela vägen in, de har flyt i dag, jag tycker att vi var bra. Det handlade om att ösa på så mycket om möjligt och kasta säkerhetsbältet.

Inte förlorat sedan 7 april

I och med kvitteringen har inte IFK Göteborg förlorat sedan 0-3 mot Malmö FF på Gamla Ullevi den 7 april. Sedan dess har Blåvitt spelat tolv matcher utan förlust.

IFK Göteborg är sexa i allsvenskan, en poäng bakom femman Häcken. Halmstad är nästjumbo i serien.

– Vi vågar lite mer med bollen i andra halvlek. Men fick en bra omställning som vi gjorde mål på. Sedan får vi lägga lite mycket energi i vårt försvar, hittar inte rörelsen och passningsspelet, orkar inte hålla emot, säger HBK-tränaren Jens Gustafsson till C More.

– Vi möter ett bra lag som spelar ett högt tempo, till slut lyckas de göra mål. Men vi ska ge lite mer av oss så vi blir vinnare.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

IFK Göteborg

Lasse Vibe

Allsvenskan i fotboll