De har bäst fans - enligt spelarna

FOTBOLL

Vilka fans är det bästa? Det är en fråga som ställs ofta och kan leda till heta debatter. Men nu har SVT Sport gjort en enkät med Allsvenska spelare för att få reda på deras åsikt. Vinnare i överlägsen stil - Hammarby.

– De är helt fantastiska, finns inte mycket mer att säga, säger lagkaptenen Kennedy Bakircioglü.

SVT Sport lät tre spelare från varje lag i Allsvenskan rösta på vilka som har de bästa fansen. Resultatet visade en överlägsen segrare - Hammarby med 48 procent av rösterna följt av AIK på 21 procent och regerande mästarna Malmö FF med 17 procent av rösterna.

Bäst publiksnitt

I fjol hade Hammarby ett publiksnitt på drygt 20 500 på sina hemmamatcher i Superettan. Nästan 4 000 mer än AIK:s snitt på cirka 16 500 som var Allsvenskans högsta publiksnitt.

– Även när vi var i superettan i fem år var fansen där och stöttade oss hela tiden. Jag vet inte om det finns några andra som gör så, som ställer upp så mycket för klubben oavsett om vi spelar i högstaligan eller inte. De är helt fantastiska, finns inte mycket mer att säga. Jag tror det är bekräftat från alla, säger Kennedy Bakircioglü till SVT Sport.

Men tränare Nanne Bergstrand ser inte bara positiva saker med ett högt publiktryck och spelet kan bli lidande.

– Det finns en risk för övertändning. Sen finns det också en risk för bekräftelsebehov, att man vill visa upp sig för publiken och slå klacksparkar i fel lägen av matchen. Dessutom drivs förväntningarna upp. Därför är det viktigt att vi jobbar mot vår vision och inte bara ser till resultat, säger han till SVT Sport.

Plus: Läs mer: Så är läget i ditt Allsvenska lag

ARTIKELN HANDLAR OM