”Snackar kalldusch för Malmö FF här”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

CL-laget utslaget ur Svenska cupen

Markus Rosenberg deppar efter förlusten i Svenska cupen
Foto: Foto: Bildbyrån
Markus Rosenberg deppar efter förlusten i Svenska cupen

Malmö FF satsar vidare efter förra årets Champions League-succé men insatsen i Svenska cupen väcker frågor.

Den regerande svenska mästaren försvann redan i kvartsfinalen efter 0-1 hemma mot Örebro SK.

– Vi snackar kalldusch för Malmö, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

Foto: Foto: Bildbyrån

En startelva som vittnade om full satsning och en hägrande semifinal mot antingen Elfsborg eller Hammarby. Dessutom en titel i cupen.

”En riktig drömträff”

Det fanns mycket att spela om för Malmö FF i Svenska cupens kvartsfinal. Men det slutade i en stor besvikelse.

Gästande Örebro SK vann med 1-0. Stor matchhjälte blev Hjörtur Logi Valgardsson som tryckte dit segermålet på halvvolley efter 22 minuter.

– Det är en riktig drömträff han får fram Valgardsson. Herregud vilken träff han får. Ett riktigt kanonmål. Vi snackar kalldusch för Malmö, sa SVT:s expert Daniel Nannskog.

Matchen spelades på Malmö IP eftersom gräset på Swedbank Stadion läggs om. Det erbjöd en del numera mer ovana förutsättningar – som när MFF lyckades pressa tillbaka gästerna direkt i andra halvleks början.

Nyförvärven imponerade

– Nu spelar Malmö mycket bättre. Man ska också säga att man har medvind i andra halvlek. Bollen kommer snabbare. I starten av andra har Malmö lyckats använda sig bra av medvinden och sätter en helt annan press på Örebro än man gjorde i första, sa Nannskog.

Chanser fanns också till en kvittering. Både Magnus Wolff Eikrem och Oscar Lewicki imponerade stundtals och skapade lägen med fina framspelningar men Simon Kroon respektive Anton Tinnerholm brände. Närmast kom istället Markus Rosenberg med en nick i ribban.

– Vi jobbar jättehårt i försvaret. Det blev ganska bra. Vi hade Malmö på de ställen vi ville ha dem. Sedan är de väldigt bra och har många bra egenskaper så jag är supernöjd med att vi kunde nolla dem här, säger Örebros tränare Alexander Axén i SVT.

Istället blev det Örebro som avancerade till semifinal i Svenska cupen mot Elfsborg eller Hammarby samtidigt som MFF får fokusera helt på den kommande allsvenska starten.

– Vi vill vinna matchen, det är som med alla fotbollsmatcher, men vi måste få bollen i mål om vi ska klara det. Vi har mycket boll men många gånger i fel zoner. Vi måste jobba med det och bli mer raka i vårt spel med boll. De sjunker lågt och försvarar sig bra, säger MFF-tränaren Åge Hareide i SVT.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.