Högerextrema ledaren: Zlatan får lämna landet

Nästa franska politiker att ge sig in i debatten om Zlatan Ibrahimovic är Marine Le Pen – partiledare för högerextrema Front National.

– De som anser att Frankrike är ett skitland får lämna, säger hon enligt Europe1.

Marine Le Pen och Zlatan.
Marine Le Pen och Zlatan.

Det var efter ligaförlusten mot Bordeaux som Zlatan Ibrahimovic stod för ett rasande utbrott på väg till omklädningsrummet.

– Under 15 år har jag aldrig sett en sådan domare i det här skitlandet. De förtjänar inte ens PSG, sa svensken bland annat.

Efter att idrottsministern Patrick Kanner reagerat kröp dock 33-åringen till korset ochbad om ursäkt via PSG:s hemsida.

Men Patrick Kanner är inte den ende franske toppolitikern som irriterat sig på svenskens uttalande.

”Väldigt chockerande”

Marine Le Pen är partiledare för högerextrema Front National – ett parti som vunnit stora framgångar de senaste åren – och har ett tydligt budskap till Zlatan:

– De som anser att Frankrike är ett skitland får lämna. Så enkelt är det, säger Le Pen enligt franska Europe1.

Samtidigt uttrycker franska domarbasen Eric Borghini sin besvikelse över vad hans domarkollega fått höra.

– Jag låter herr Ibrahimovic ta ansvar för sina kommentarer om Frankrike och fransmännen. Det han sa är väldigt chockerande men rör inte idrotten. Det han sa om domaren är dock lika viktigt. Jag kan förstå hans frustration efter en förlust men det motiverar inte denna sågning. Domarkåren är i chock. Och det här är inte första gången han står för olämpliga uttalanden, säger Borghini till l'Equipe.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.