Allsvenskan i fotboll

Två matchers avstängning efter slagsmålet

Av: 

Samuel Abrahamsson

FOTBOLL

Oscar Engsund och Stefan Gråhns avstängda

I fredags hade Oskarshamns Oscar Engsund ett vilt slagsmål med Västerås Stefan Gråhns.

Nu har disciplinnämnden kommit med domen och de båda spelarna blir avstängda i två matcher.

Oskarshamns Oscar Engsund hade ett vilt slagsmål med Västerås Stefan Gråhns i fredags när Västerås vann efter förlängning med 3-2.

Två dagar senare tappade Engsund talförmågan och svimmade och fick föras iväg med ambulans.

– Det var precis utanför huvudentrén som jag kände att jag tappade talförmågan. Jag försökte göra Manuel uppmärksam, men han förstod ju inte eftersom jag inte kunde prata. Sedan svimmade jag och ramlade ihop. Jag vet inte hur länge jag var borta, sa han då till Barometern.

Två matchers avstängning

Nu har domen kommit för de båda spelarna och disciplinnämnden har gjort en likadan bedömning för de båda. Här är hela disciplinnämndens beslut:

"Disciplinnämnden gör följande bedömning: Genom domarens uppgifter, som får stöd av filmsekvensen, är det utrett att Oscar Engsund deltagit i ett relativt utdraget slagsmål. Filmsekvensen bekräftar vidare uppgifterna i anmälan att Oscar Engsund fortsätter att måtta slag trots att linjemannen försöker sära på dem och därigenom visar likgiltighet för risken att linjemannen blir träffad. Beteendet är inte acceptabelt. Sammantaget finner nämnden att förseelsen ska föranleda en avstängning motsvarande två matcher, inklusive den automatiska avstängning som följer vid matchstraff."

Två avstängningar till

Även Timrås Jeremy Boyce-Rotevall och Södertäljes Robert Carlsson har fått en varsin dom under onsdagen. Timråspelaren knuffade en AIK-spelare i ryggen in i sargen i en match mot AIK förra torsdagen.

Han blir nu avstängd i fyra matcher där en omvandlas till böter.

Carlsson blir avstängd tre matcher där en omvandlas till böter efter att ha tacklat en Björklövenspelare i huvudet i en match förra fredagen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll