Zlatan Ibrahimovic

Zlatans kupp: Ville sälja lagkamraterna

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Köpte Serie B-tröjor till två av lagkompisarna

Zlatan Ibrahimovic gillar att driva med sina lagkamrater.

Under tiden i Milan köpte svensken, enligt italienske tv-profilen Ivan Zazzaroni, två Albinoleffe-tröjor till Ignazio Abate och Luca Antonini med orden ”det här är ert lag”.

”Det känns bekant men jag kommer inte ihåg...”, svarar Antonini.

Det är italienske tv-profilen och sportjournalisten Ivan Zazzaroni som dykt på historien som han på torsdagen presenterade för sina 134 000 följare på Twitter. Den handlar om att Zlatan Ibrahimovic på egen hand försökte skicka iväg lagkamraterna Luca Antonini och Ignazio Abate till Serie B-laget Albinoleffe under den gemensamma tiden i Milan.

”I Milan köpte Ibra två Albinoleffe-tröjor och gav dem till Antonini och Abate med orden 'det här är ert lag'”, skrev Zazzaroni.

”Han kanske kommer ihåg”

Sportjournalisten var dock själv så osäker på sanningshalten att han kände sig manad att fråga en av spelarna, Luca Antonini, i slutet av tweeten. Det dröjde inte länge innan 32-åringen, numera i Genoa, bekräftade att något liknande faktiskt har hänt.

”Det känns bekant men jag kommer inte ihåg... Försök med Abate, han hade ett närmare förhållande med honom. Han kanske kommer ihåg”, skriver försvararen skämtsamt tillbaka.

”En skämtsam typ”

Bland annat Carlo Ancelotti som tränade Zlatan i PSG har berättat om hur svensken, precis som en annan före detta Milan-profil i Andrea Pirlo, gillar att glira sina lagkompisar.

– Jag menar att båda två är skämtsamma typer. Pirlo kan se lite olycklig ut, men han gillar att skämta med sina lagkamrater. Ibra är likadan och jag gillar också att skämta. Zlatan gillar att prata om fotboll och är intresserad av andra spelare jag har tränat och frågar mycket, sa Ancelotti till Sportbladet i september 2012.

Zlatan har rykte om sig att vara ­lite arrogant och han har haft ­några offentliga bråk med folk ­inom fotbollsvärlden, tränare bland annat.

– Han har inte visat någon arrogans mot mig. Han gillar att säga rakt ut vad han tycker och det är inget problem, så länge alla är med på det.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic