Slå Chelsea – då regnar miljonerna

FOTBOLL

Paris SG fortsätter att belöna sina stjärnor stort för framgångar på fotbollsplanen enligt Le Parisien.

Precis som i fjol får spelarna 2,3 miljoner kronor om de avancerar till kvartsfinal i Champions League på onsdag.

Och längre fram blir bonusarna än större.

Den storsatsande franska klubben använder sig av stora bonusar till spelarna vid sportslig framgång. Så är även fallet i denna upplaga av Champions League. För Zlatan Ibrahimovic och hans lagkamrater har redan inkasserat 100 000 euro (motsvarande drygt 920 000 kronor) var genom att ta sig till åttondelsfinal i den prestigefulla turneringen.

I dag uppger Le Parisien att PSG-stjärnorna får ytterligare 1,4 miljoner vardera om de slår ut Chelsea nu på onsdag och avancerar till kvartsfinal.

Zlatan förhandlade fram miljonerna

En semifinalplats skulle ta totalbonusen till 4,2 miljoner kronor, en finalplats till 6,5 miljoner och skulle PSG gå hela vägen får varje spelare som figurerat för laget under turneringen får motsvarade 9,2 miljoner kronor i bonus.

Summorna förhandlades fram av Zlatan Ibrahimovic inför förra säsongen efter att han utsetts av spelartruppen som förhandlare mot de qatariska ägarna.

Det är summor som är stora i jämförelse med de europeiska konkurrenterna. När Real Madrid vann Champions League i fjol inkasserade vardera spelare 4,4 miljoner kronor i bonus.