”Jogi” förlänger med världsmästarna

Av: Jasmin Frljevic

Publicerad:

Kontraktet sträcker sig till 2018

Joachim Löw.
Foto: PONTUS ORRE
Joachim Löw.

Tyskland förlänger med förbundskaptenen Joachim Löw till 2018.

Den 55-årige tysken ledde sin nation till VM-guld i somras och med den nya förlängningen så har han chansen att upprepa den bedriften i Ryssland.

– Vi känner oss otroligt bra som ett lag och har gemensamma mål, vi har blivit världsmästare och vill uppleva den känslan igen, säger Löw.

Hemma-VM 2006 satt Joachim ”Jogi” Löw på bänken som assisterande förbundskapten för Tyskland. Efter mästerskapet tog han över huvudansvaret från Jürgen Klinsmann.

Som förbundskapten tog han Tyskland till final i EM 2008 där de föll mot Spanien. Därefter blev det en tredjeplats i Sydafrika och en semifinal under EM 2012.

Därför ansåg många att sommarens mästerskap i Brasilien var Löws sista chans att ta en mästerskapstitel med Tyskland - en chans han tog till vara på.

”Gemensamma mål”

Guldet säkrades och Löw hyllades.

Nu meddelar det tyska fotbollsförbundet att de väljer att förlänga Löws kontrakt med två år och det nya avtalet löper ut 2018. Det gör att Löw har chansen att leda sitt Tyskland till ännu ett guld i VM.

– Vi känner oss otroligt bra som ett lag och har gemensamma mål, vi har blivit världsmästare och vill uppleva den känslan igen, säger Löw enligt tyska tidningen Der Spiegel.

Det betyder att tysken fortsätter som förbundskapten under de två kommande mästerskapen med EM i Frankrike först på tur nästa sommar och VM i Ryssland 2018.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN