AIK med i guldracet efter galet stormöte

FOTBOLL

Stökig match på Gamla Ullevi Se alla situationer i Sportbladet News

GÖTEBORG/STOCKHOLM. En grov målvaktstavla, stenhårda dueller och två röda kort.

Det hände en hel del när AIK tog en blytung seger mot IFK Göteborg och hakar på toppstriden.

– Vi håller i repet, säger målskytten Nabil Bahoui efter 2-0.

AIK:s höstform verkar ta fart.

I rivalmötet mot IFK Göteborg handlade mycket om Celso Borges vara eller icke vara på planen men efter att domare Martin Hansson blåst igång var det full fart och högt tempo. Gästerna bjöds in i matchen efter halvtimmen spelad när John Alvbåge stod för en jättemiss på Kennedy Igboananikes tama skott.

– Det är alldeles för dåligt ingripande av en målvakt, som är jag. Det är extremt tråkigt och jag är extremt ledsen för det. Det är för dåligt, jag skyller inte på någonting, säger Alvbåge till Sportbladet.

”Matchavgörande moment”

Dessförinnan hade comebackande Alvbåge varit ute och cyklat och varit nära att orsaka en straff när Kenny Pavey gick i backen.

Andra halvlek bjöd på tufft spel och många dueller.

Blåvitts gulddrömmar raserades när Kjetil Waehler visades ut efter en armbågstackling på Kennedy Igboananike.

– Det klart att utvisningen påverkar mycket i det skedet som är, kommenterade AIK-tränaren Andreas Alm.

– Tyvärr var det ett matchavgörande moment. Han kommer in med full kraft, jag har faktisk inte en aning om det är ett bra beslut eller inte. Men det klart att det påverkar matchen kraftigt, säger IFK-coachen Mikael Stahre.

AIK tog tillvara på övertaget omgående och utökade sin ledning kort därefter – när en stekhet Nabil Bahoui läckert kunde chippa in 2-0 i den 60:e matchminuten.

– Ett väldigt fint mål där vi spelar bra, säger Alm.

”Gnaget” jagar Malmö

Fem minuter före full tid drog visserligen AIK-debutanten Sauli Väisanen på sig sitt andra gula kort, men IFK:s riktiga anstormning uteblev.

AIK har nu "bara" sex poäng upp till serieledarna Malmö FF och är i allra högsta grad med i guldracet.

– Vi håller i repet, jag tycker vi ska fokusera på våra matcher, sedan tar vi en match i taget. För eller senare borde de (MFF) tappa någon match, säger Nabil Bahoui. 

För IFK Göteborgs del ser det fortsatt blytungt ut. Laget har inte gjort mål på fyra matcher, har 14 poäng upp till Malmö och är åtta poäng ifrån andraplatsen.

Härnäst väntar returmöte mot Rio Ave i Europa League.

– Man kan se det som väldigt nattsvart, men det väljer inte jag. Inga tror på oss nu när vi ska till Portugal och möta ett bra lag, det kan bli en jäkla skjuts för oss om vi vinner där. Det är små marginaler och det vänder fort, säger Alvbåge.

ARTIKELN HANDLAR OM