Atlético tappade poäng i premiären

FOTBOLL

Det började allt annat än bra för Atlético Madrid i årets La Liga.

Tränaren Diego Simeone satt avstängd på läktaren och de regerande mästarna fick bara 0–0 i premiären.

– Vi spelade inte som vi ville, säger målvakten Miguel Moya.

Foto: Atletico Madrid fick bara 0-0 mot Rayo Vallecano, vilket säkert gav nyförvärvet Mario Mandžukić huvudbry.

Inledningen av förra säsongen var magnifik från Atlético Madrid. På de åtta första matcherna gick laget fullt – 24 poäng av 24 möjliga – och sedan bara fortsatte det.

Efter seriesegern i våras har man tappat flera storstjärnor, däribland målkungen Diego Costa och målvakten Thibaut Courtiois. Ändå blev det seger mot lokalkonkurrenten Real i spanska supercupen för några dagar sedan.

Ersättaren storspelade

Ett tecken på en lika fin ligastart i år?

Icke.

För premiären borta mot Rayo Vallecano var allt annat än bra. Efter första halvlek var ställningen 0–0 och i andra spelade hemmalaget stundtals ut Madrid-gänget. Courtiois ersättare mellan stolparna, Getafe-förvärvet Miguel Moya, storspelade och räddade en poäng. Vassaste chansen hade Rayos inoppare Manucho med kvarten kvar att spela, men Moya var snabbt nere och kunde avstyra nicken.

– Vi spelade inte som vi ville. Laget var inte helt fräscht efter mötena med Real Madrid. Men jag föredrar att se det positiva och vi släppte inte in något mål. Det är viktigt att vi fortsätter visa upp en bra defensiv, i slutändan är det vad som ger oss segrar, säger Miguel Moya till Canal Plus.

Lång avstängning

Vid långsidan saknades pådrivaren Diego Simeone. Atlético-tränaren var vansinnig på domartrion i matchen mot Real Madrid. Han lade handen i bakhuvudet på fjärdedomaren när han sedan avvisades svarade 44-åringen med att applådera ironiskt.

Domen kom tidigare under måndagen och Simeone är avstängd i ytterligare sju matcher.

–Jag respekterar beslutsfattarna, säger Simeone enligt AS.

Både Barcelona och Real Madrid vann sina respektive premiärer.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga