– Det var en tidsfråga...

FOTBOLL

Ellegaard dömde ut laget: ”Vi förtjänade inte att gå vidare”

1 av 4 | Foto: BILDBYRÅN

Rio Aves sena mål kom som en chock för de flesta.

Men inte för Elfsborgs målvakt Kevin Stuhr Ellegaard.

– Det var bara en tids­fråga innan de skulle göra mål. Vi förtjänade inte att gå vidare, säger han efter den missade Europa Leaguechansen.

Det var en tung kväll för Elfsborgs spelare, ledare och fans.

I 90 minuter var laget klart för gruppspel i Europa League efter 2–1 hemma på Borås Arena.

Två minuter senare kom tillfälligheten som gav det portugisiska laget Rio Ave chans att avgöra och ta biljetten till finrummet efter 1–0 hemma och mål på borta­plan.

En lång utspark från Rio Aves målvakt Cassio skarvades olyckligt vidare av Anders Svensson till Esmaël Goncalves som blev fri och kunde avgöra med en halvdan träff.

För dåliga avslut

– Jag förväntade mig ett hårt skott men det blev en dålig träff. En dålig träff som gick in ändå, säger målvakten Kevin Stuhr Ellegaard.

Medan andra pekade på otur och slumpmål menade Elfsborgs målvakt i natt att det var väntat att det skulle bli ett baklängesmål.

– Det var en fråga om tid innan de skulle göra mål, menar han.

Rio Ave hade flera chanser – ett par i första där avsluten var för dåliga och sen ett jätteläge i slutet av matchen när Stuhr Ellegaard gjorde en kanonräddning.

– Vi förtjänade inte att gå vidare. Spelmässigt var vi inte bra, det är inte så här vi ska spela. I dag var det inte Elfsborgsfotboll, spelarna såg trötta och slitna ut, säger han.

Lagkapten Johan Larsson var i analysen också inne på att laget blev lite för passivt.

– Vi spelade lite på resultatet och var lite för passiva när vi själva hade bollen. Det blev lite bättre i andra halvlek. I första tillät vi oss att bli tillbakapressade, säger han.

”Tillfälligheter”

Hur upplevde du målet?

– Jag ser Anders (Svensson) gå upp i duell, vi andra faller. Det blev en rejäl studs. Jag vet inte om jag skulle följt med deras spelare. Det var svårt. Lite tillfälligheter.

Tränaren Jan Mian beskrev i natt förlusten som oerhört tung och bitter.

– Det finns olika sätt att förlora på. Detta är väl det vär- sta, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM