Fansen är med och lägger spelschemat

FOTBOLL

Vänder efter kritiken

Foto: BILDBYRÅN

Ett historiskt beslut i svensk fotboll.

Nu får fansen vara med och lägga spelschemat för allsvenskan och superettan.

– En sak är att optimera möjligheten för de med stora bortaföljen att åka på matcher, säger Tony Ernst till fotbollskanalen.se, ordförande i Svensk Fotbollssupporterunion.

Det allsvenska spelschemat seglar ofta upp till debatt.

Förbundskaptenen Erik Hamrén vill göra om hela serien och Malmö FF:s tränare Åge Hareide har riktat hård kritik mot spelschemat. Fansen har också haft starka synpunkter på spelschemat genom åren, bland annat när det kommer till speldagar och krockar med SHL-matcher. Och fotbollsförbundet och Svensk Elitfotboll verkar medvetna om missnöjet.

Bjuds in till dialog

För första gången ska fotbollssupportrarna vara med och bestämma allsvenskan och superettans spelprogram. 

När det svenska fotbollsförbundet och föreningen Svensk Elitfoboll ska lägga spelordningen i december bjuds fyra medlemmar från supporterorganisationen SFSU in för att ha synpunkter.

– En sak är att optimera möjligheten för de med stora bortaföljen att åka på matcher. Kanske att lägga dom på helger, säger ordföranden Tony Ernst till fotbollskanalen.se.

Flera intressenter

– En annan sak är att om matcher måste flyttas så görs det i väldigt god tid. Inte som det har varit under 2014 att det flyttas med väldigt kort varsel utan att man egentligen får någon anledning varför.

Förutom supportrarna kommer även polis, tv-bolag och Svenska Spel lämna önskemål på spelprogrammet.

ARTIKELN HANDLAR OM