”Är svårbegripligt”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Läsare och experter sågar Hamrén

Johan Elmander får chansen i stället för Branimir Hrgota mot Liechtenstein.

Det får Sportbladets läsare och experter att reagera.

– Jag delar väl de flestas uppfattning att det känns oväntat på gränsen till svårbegripligt, säger Erik Niva.

Branimir Hrgota matchades i en tänkt startelva på lördagens träning. Men 21-åringen får inte chansen från start mit Liechtenstein.

I stället ersätter 33-årige Johan Elmander skadade Ola Toivonen.

Det får Sportbladets läsare att reagera starkt.

”Varför kan man inte försöka spela in en ung Hrgota? Hade förstått det här om vi mött t.ex Holland. Men nu möter vi ju ett blåbärsgäng på hemmaplan. Då är det ju fullständigt obegripligt att sätta in en Elmander som snällt sagt varken är den målfarligaste eller spelskickligaste forwarden”, skriver Markus Blom.

Markus Normann håller med.

”Hur i hela friden kan man välja att starta med Elmander när vi har unga och hungriga spelare som vill fram?!”

”Avgå Hamrén snälla... Du bara förstör! Hrgota är bättre än Elmander ALLA dagar i veckan!”, skriver Ludwig Bergman.

”Vet hur otajmat hans spel varit”

Sportbladets krönikör Erik Niva är inne på samma spår som läsarna.

– Jag delar väl de flestas uppfattning att det känns oväntat, på gränsen till svårbegripligt. Johan Elmander vet vi var vi har, vi vet hur hans karriärskurva ser ut och vi vet hur otajmat hans spel har varit den senaste tiden. Jag har svårt att hitta argument för att han ska spela. Däremot är det lätt att hitta argument för att Branimir Hrgota ska spela. Både utifrån deras lag styrka här och nu men därutöver vad de kan bidra med framöver. Då kan man säga att så kan man inte tänka, utan man ska alltid satsa på dem som är starkast. Men jag tror att Hrgota är bäst här och nu. Utöver det är det en match mot Liechtenstein och vi kommer att vinna den oavsett vilka av de här som vi ställer på planen, så jag har svårt att se argumenten.

Hur tror du att Hamrén tänker?

– Det är svårt att sätta sig in i, men jag misstänker att han hittat fram till argumentationen att det är mycket nytt ändå och då vill han ha en tung och etablerad pjäs att bygga sitt spel runt. Jag kan tänka mig att argumentationen har sett ut så, även om jag har svårt att förstå den.

Är det här sista chansen för Elmander att bevisa något i landslaget?

– Det har jag svårt att tro med tanke på att han får den här möjligheten. Jag har svårt att se att han kommer att starta i många landskamper framöver. Men han kommer att vara med i truppen oavsett om han gör noll eller tre mål i dag så högt förtroende har Hamrén och det går lång tillbaka ända sedan Örgrytetiden.

Även på Twitter har reaktionerna mot Hamréns val varit starka.

”Hrgota petad för 33-årige Elmander. Känns fräscht. Annars flaggar Hamrén för en ny formation. Anar man en 4-4-2 kanske – apropå fräscht?”, skriver Sportbladets Patrik Sjögren.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.