Sanchez skickade Arsenal vidare

FOTBOLL

Men dystert besked kring Oliver Giroud

Alexis Sanchez påbörjade sin avbetalning och skickade Arsenal till Champions League för 17:året i följd.

Samtidigt kom Arsène Wenger dystert besked för alla supportrar.

– Oliver Giroud blir borta till årsskiftet, säger managern.

Första playoffmötet i Turkiet slutade 0–0, det andra blev målsnålt också det. Besiktas stora hot hette Demba Ba, den förre Chelseanfallaren var framme och oroade några gånger men hittade aldrig rätt. Istället var det Arsénal som vann med matchens enda mål.

Fint väggspel

Mezut Özil blev klubbens dyraste spelare någonsin när han värvades från Real Madrid förra året, Alexis Sanchez den näst dyraste då han anslöt från Barcelona tidigare i somras till en kostnad av – enligt BBC – 400 miljoner kronor. Det var de båda rekordmännen som, tillsammans med Jack Wilshere, vackert väggspelade sig förbi det turkiska försvaret precis innan paus. Sanchez fick skottläget och dunkade bollen i nät.

Mötte Fenerbahce

I andra halvlek hade "Gunners" lägen att utöka. Så blev det inte, ändå räckte det till Champions League-gruppspelet – för 17:e säsongen i rad.

Dock kommer det dröja innan Oliver Giroud kan delta i det. Efter matchen berättade Arsène Wenger att landsmannen inte är tillgänglig på ett bra tag.

– Han har undersökts i dag och det gick bra. Han blir borta till i slutet av december eller i början av januari, säger Wenger till Sky Sports.

"Walcott kan bli vass"

Och ersättare kan vara på ingång.

– Vi kommer titta oss omkring, men vi vill ha kvalitet och vi har kvalitet. Jag köpte Sanchez för att spela honom som anfallare och jag tror att också Walcott kan kan bli en vass anfallare, säger Wenger och fortsätter räkna upp Yaya Sanogo, Lukas Podolski och Joel Campbell som tänkbara alternativ.

För andra året i rad besegrade Arsenal motstånd från Istanbul i playoffet. Förra året var det Fenerbahce som slogs ut.

ARTIKELN HANDLAR OM