Redo att avancera – efter Gerrards sms

Publicerad 2015-01-27

Lucas: ”Jag glömmer aldrig”

Lucas Leiva, till vänster, i närkamp med Fernando Torres.

Liverpool vill nå finalen på Wembley.

En viss innermittfältare får sin motivationskraft från kapten Gerrard.

– Senast skickade Steven ett sms: ”Oroa dig inte, vi ska hit igen”, säger Lucas Leiva enligt ESPN.

2012 nådde Liverpool final i ligacupen och spelade hem bucklan efter seger över Cardiff.

En som inte spelade var Lucas Leiva, som fick utgå skadad i kvartsfinalen mot Chelsea på Stamford Bridge halvåret tidigare.

Brassen fick dock sin guldmedalj – hans hittills enda i Liverpool-tröjan – men minns allra främst ett sms från Steven Gerrard när laget rullade mot Wembley, som både då och nu står som finalarena.

"Oroa dig inte"

– Det var tufft för mig och jag var nedstämd eftersom jag ville vara en del av laget ute på planen, men jag minns att när vi var på väg till stadion fick jag ett sms av Stevie.

Vad det stod?

– Han skrev: ”Oroa dig inte, vi ska hit igen”. Det är något jag aldrig glömmer och förhoppningsvis tar vi klivet mot Wembley efter kvällens match, säger Lucas enligt ESPN.

Innermittfältaren har ryktats vara på väg bort från klubben och det talas om en återförening med Rafael Benitez i Napoli, men fokus ligger nu på returmötet i semifinalen mot Chelsea.

"Utan att jag skadar mig"

Förra gången blev Lucas borta i nio månader och kom inte tillbaka i tillräckligt gott slag för att ta plats i den brasilianska VM-truppen i somras.

Nu är dock 28-åringen redo för ännu en strid på Stamford Bridge – men med en viktig skillnad.

– Förhoppningsvis kan vi plocka ytterligare en fin seger mot Chelsea på bortaplan, som den gången jag skadade mig, fast den här gången utan att jag skadar mig.

Lagen drabbar samman efter 1-1 i första matchen, men bortamålsregeln gäller först i förlängningen. Skulle matchen sluta 2-2 efter 90 minuter är Liverpool inte vidare, och 0-0 innebär inte att Chelsea avancerar.

Följ ämnen i artikeln