Nyförvärvets succédebut på hemmaplan

FOTBOLL

IFK Göteborg besegrade Brommapojkarna Se målen i Sportbladet News

1 av 2

Han behövde bara några minuter på Gamla Ullevi.

Sedan bjöd Kenneth Zohore, 20, på en rejäl vänsterslägga.

– Det är en fantastisk känsla när du gör mål, det är det fansen vill, säger Zohore till C More efter 3-0 mot BP.

Kenneth Zohore, inlånad från Fiorentina, fick några minuter i IFK Göteborgs möte med Åtvidaberg i onsdags. Men han hann inte uträtta så mycket.

Mot Brommapojkarna på Gamla Ullevi blev det succé direkt.

Kanonträff med vänstern

Dansken hoppade in i den 82:e minuten och bara tre minuter senare drog han till med vänstern. Den bollen satt som en smäck i bortre hörnet och betydde 3-0 till Blåvitt mot den allsvenska jumbon.

– Jag fick bollen och tänkte att jag inte kan hoppa in utan att skjuta ett skott. Det var en fantastisk känsla, det är den bästa, säger Zohore till C More.

Tränaren Mikael Stahre:

– När Zohore kommer rättvänd är han oerhört kraftfull, han har ett oerhört bra tillslag på bollen. Han kommer att bli en bra spelare under hösten, hoppas vi.

Succévecka för talangen

Gustav Engvall, 18, har haft en bra vecka i IFK Göteborg.

Förra söndagen gjorde han sitt första allsvenska mål i 2-2-matchen mot Malmö FF. Sedan ordnade han poäng mot Åtvidaberg i onsdags.

I dag öppnade Engvall målskyttet mot Brommapojkarna.

– Jag får en boll av Emil (Salomonsson) och den kommer på rätt sida, jag tar med mig den och skjuter den förbi målvakten. Det var en fin passning av Emil, säger Engvall till C More i halvtid.

Vibe utökade ledningen

Lasse Vibe utökade sedan till 2-0 i början av den andra halvleken, hans 14:e mål i allsvenskan. Dansken leder skytteligan, fyra fullträffar före David Accam, Markus Rosenberg och Måns Söderqvist.

Det var Blåvitts första seger på fem matcher, laget är nu femma i allsvenskan med 31 poäng. BP har nio poäng och ligger sist.

ARTIKELN HANDLAR OM