Nya ”SAS” frälste Liverpool på Anfield

FOTBOLL

Vann premiären mot Southampton

Foto: Suarez är ett minne blott - nu har Sturridge fått en ny radarpartner i Sterling. Båda gjorde mål i premiären mot Southampton.

Första ligamatchen utan Luis Suarez.

Då presenterade sig nya ”SAS”.

Raheem Sterling och Daniel Sturridge gjorde varsitt mål i 2-1-vinsten mot Southampton.

– Vi gjorde två väldigt fina mål och är nöjda med segern, säger managern Brendan Rodgers till BBC.

Suarez lämnade ett stort hål efter sig när han försvann till Barcelona i sommar. Han stod för 31 ligamål i fjol och tillsammans med Daniel Sturridge blev det 53 fullträffar – succéduon gick under namnet ”SAS”.

Frispelad av Henderson

Många var nog oroliga inför premiären då Raheem Sterling skulle axla manteln. Men 19-åringen visade tidigt att fjolårsformen håller i sig.

Halvvägs in i den första halvleken rullade Sterling kyligt in 1-0 efter en fantastisk passning från Jordan Henderson.

– I och med att det är så mycket fokus runt Luis Suarez och hans frånvaro är det klart att det är positivt att det är just Sterling och Sturridge som visar att det finns liv på andra sidan, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

Sturridge blev hjälte

I början av andra halvlek kvitterade Southampton genom Nathaniel Clyne. Han väggspelade snyggt med Dusan Tadic innan han dunkade in 1-1.

Men med knappa kvarten kvar tryckte Sturridge in 2-1 från nära håll.

– Nu är han huvudfiguren offensivt i en av de stora klubbarna. Han tar inte rätt beslut i alla lägen, men han avgör matchen, säger Niva.

Southampton försökte få till ett kvitteringsmål i slutet och hade bland annat en boll i ribban. Men Liverpool kunde hålla undan och ta tre poäng.

– Vi hade Luis Suarez här förra säsongen, och det var samma typ av match. Southampton spelade väldigt bra och ska ha beröm. Det var viktigt att vinna, säger Rodgers.

Tappat flera spelare

Southampton – som bland annat tappat Luke Shaw, Adam Lallana, Rickie Lambert, Dejan Lovren, Calum Chambers och managern Mauricio Pochettino – stod upp bra mot Liverpool under Ronald Koemans ledning.

ARTIKELN HANDLAR OM