Mathieu: Det största ögonblicket i karriären

Foto: Jérémy Mathieu jublar ikapp med Suarez.
FOTBOLL

BARCELONA. El Clásico avgjordes av en känd målspottare, men öppnades av en doldis i sammanhangen.

– Det är det största ögonblicket i min karriär, säger Jérémy Mathieu efter matchen.

Tre prestigepoäng och ligaledningen stod på spel när Barcelona och Real Madrid kickade igång säsongens sista Clásico klockan 21 på söndagen.

Knappt två timmar senare stod hemmalaget som segrare, efter att Luis Suárez slagit in avgörande 2–1 med drygt en halvtimme kvar att spela.

Men det var en av hans mer anonyma lagkamrater som öppnade målskyttet efter knappa 20 minuter på Camp Nou.

När Barcelona fick en frispark ställde sig Leo Messi bakom bollen och försvararen Jérémy Mathieu framför Iker Casillas, och närmaste omarkerad kunde fransmannen rusa fram och nicka in sitt första ligamål för Barcelona.

– Jag har längtat efter att göra mål i ligan länge och så kommer det i el Clásico. Det är det största ögonblicket i min karriär, säger Mathieu i mixade zonen efter matchen.

Hyllar Suarez

Cristiano Ronaldo skulle komma att kvittera några minuter senare på en mycket vacker klackassist från Karim Benzema och därefter hade Real Madrid ett litet grepp om matchen.

Men målchanserna gav ingen utdelning och i andra halvlek kom Barcelona tillbaka. Dani Alves slog en smakfull crossboll till Luis Suárez som fick bollen förbi två försvarare och Iker Casillas i Real Madrids mål och gav hemmalaget ledningen igen.

– Det här är anledningen till att vi betalade det vi gjorde när vi värvade Suárez, säger Barcelonas tränare Luis Enrique efter matchen, som slutade 2–1 till hemmalaget som därmed leder la liga fyra poäng före Real Madrid med tio omgångar kvar.

– Jag är förbannad, vi missar för mycket, men fyra poäng är ingenting med tanke på vad som återstår. Vi måste jobba vidare, säger Real Madrids Sergio Ramos till Marca.

ARTIKELN HANDLAR OM