Champions League fotboll (herrar)

Skulle det varit straff?

Av: 

Patrik Brenning

Johan Flinck

Robert Laul

FOTBOLL

MFF vädjade två gånger – sedan kan CL-hoppet ha dött

MALMÖ/STOCKHOLM. En hedersam 0-2-förlust mot Atlético Madrid – med en gnagande känsla i magen.

Skulle Malmö FF ha haft en straff i matchen? Eller till och med två?

– Det mest graverande är handsen på frisparken, säger tränaren Åge Hareide.

Kokes briljanta klackmål och Raúl Garcías distinkta avslut blev avgörande och skickade Atlético Madrid en bra bit mot slutspelet i Champions League. Men frågan efter 2-0-segern mot Malmö FF är om domaren Mark Clattenburg hade en del i segern?

”Jag är innanför”

Vid två tillfällen vinkade hemmaspelarna efter straff. Den första var efter 50 minuter när Isaac Kiese Thelin drogs ner på straffområdeskanten och MFF tilldömdes en frispark – men ingen straff.

– De säger att han börjar dra när jag är utanför straffområdet men när jag ramlar är jag innanför. Jag tycker det är straff och jag var nästan säker på att det var det, säger Isaac Kiese Thelin till Sportbladet.

Direkt efteråt var det dags igen. På den efterföljande frisparken sköt Markus Rosenberg på försvarande Guilherme Siqueiras hand men domare Clattenburg lät spelet gå varpå Rosenberg dunkade returen i stolpen.

– Många situationer kan du diskutera men den är så ren och klar att Clattenburg ska se. Domare på den här nivån ska kunna värdera bättre, säger tränaren Åge Hareide.

– Det känns som att det kan vara rött kort vid ett par tillfällen. Det känns som han börjar dra i honom utanför och sedan är det solklar straff på frisparken. Där ska inte armen vara, säger Markus Rosenberg.

Kvar på tre poäng

MFF blev mållöst sedan Anton Tinnerholms fina volley räddats av backen Diego Godin och Emil Forsberg misslyckats med mottagningen vid ett friläge. Laget tvingades istället se Raúl García sätta dit avgörande 2-0, återigen efter att Juanfran tagit sig fram på Malmös vänsterkant. Ett mycket viktigt mål för Atlético som nu rycker i gruppen – och ett väldigt tungt mål för MFF vars Champions League-hopp rinner dem ur händerna.

– Jag är väldigt stolt över att vi vågar, är glada i att ha boll och att motståndare numera har så stor respekt att de inte pressar oss här utan faller tillbaka och låter oss styra spelet. Vi skapar så mycket chanser att vi ska göra ett par kassar, säger Markus Rosenberg.

Juventus vände ett 1-2-underläge hemma mot Olympiakos till seger 3-2 och rycker därmed ifrån MFF som står kvar på tre poäng. Med sina sex pinnar har italienarna lika många som Olympiakos och tre färre än Atlético.

Med Juventus hemma och Olympiakos borta kvar på programmet ska det mycket till om MFF ska lyckas passera två av lagen i gruppen och nå avancemang. – Slår Atlético Olympiakos och vi slår Juventus så är vi delad tvåa, säger Markus Rosenberg.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Champions League fotboll (herrar)

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Champions League fotboll (herrar)