Rajalakso stannar i GIF Sundsvall

FOTBOLL

Har skrivit på ett treårskontrakt

Sebastian Rajalakso stannar i GIF Sundsvall, han skrev under tisdagen på ett treårskontrakt med den nyblivna allsvenska klubben.

– Förlängningen känns jättebra och jag ser fram emot att spela i Allsvenskan tillsammans med GIF Sundsvall, säger Rajalakso i ett pressmeddelande.

På transförfönstrets sista dag blev Sebastian Rajalakso klar för GIF Sundsvall i somras dit han kom från polska Jagiellonia Białystok. Han spelade elva matcher för Sundsvall under slutspurten av Superettan och var med och bidrog till klubbens avancemang till Allsvenskan.

– Sebastian har flera spännande egenskaper som vi kommer att ha användning av i Allsvenskan och det är en spelare som kommer att fortsätta att utvecklas. Han har stor erfarenhet trots sin ålder och han vet vad det innebär att spela på den nivå vi nu kliver in i, vilket vi ser som mycket positivt och viktigt, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom i ett pressmeddelande.

Tidigare i Djurgården

Den nu 26-årige mittfältaren startade sin karriär i Enköping innan det bar vidare till Djurgården. Där blev det 127 matcher på fem säsonger utan att lyckas fullt ut. Sedan har spel följt i Syrianska och polska Jagiellonia Białystok.

– Det känns som om jag kan utvecklas här och bli en bättre fotbollsspelare. Jag tror att kommande säsong kommer att bli en stor utmaning för oss, men vi har kvalitén och viljan i laget för att ta ett steg till och jag hoppas kunna hjälpa laget och klubben till allsvensktspel även år 2016, berättar Sebastian Rajalakso.

ARTIKELN HANDLAR OM