Man City nobbade Barças Robinho-bud

Laporta: Vårt erbjudande för Robinho accepterades inte

Tätt matchande ställer höga krav på Barcelonas trupp: och tanken var att klubben skulle förstärka med Manchester Citys stjärnbrasse Robinho under januarifönstret.

Men den nyrika Premier League-klubben var inte intresserad.

Barcelonas president Joan Laporta bekräftar på klubbens hemsida att han har träffat Manchester Citys ordförande Khaldoon Al Mubarak i Abu Dhabi förra veckan – men att City inte var intresserade av Barcelonas erbjudande för Robinho.

President: Laporta: Inga förstärkningar i vinter

– Vårt erbjudande för Robinho accepterades inte. Och med tanke på det lag vi har så kommer vi inte att signera någon spelare under vintern om det inte händer något oförutsett, säger Laporta.

Han fortsätter:

– Vi är väldigt nöjda med det lag vi har.

Så ser Barcelonas fokus ut

Joan Laporta berättar vidare att klubbens fokus just nu ligger på att förlänga två viktiga kontrakt: tränaren Pep Guardiolas och försvararen Gerard Piques. Guardiola har tidigare sagt att han vill avvakta det stundande presidentvalet i Barcelona. Laportas mandatperiod löper ut och klubben kommer byta president.

– Vad som är väldigt viktigt är att han tar sig tid och fattar ett fullständigt övertygat beslut. Jag vill ju gärna föreställa mig att Barcelonas framtid inkluderar Guardiola, säger Laporta.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN