Hemlig bonus höjer Zlatans lön till 12 milj

FOTBOLL

BARCELONA/STOCKHOLM. Officiellt är lönen nio miljoner euro per säsong.

Sportbladet kan avslöja att Zlatan Ibrahimovic är garanterad en årslön på tolv miljoner tack vare en hemlig bonus i kontraktet med Barcelona.

Zlatan Ibrahimovic hade förra säsongen en garantilön i Inter på tolv miljoner euro netto. Och lönen blir inte sämre i det nya kontraktet med Barcelona. Enligt alla tidigare uppgifter får svensken en årslön på nio miljoner netto men enligt Sportbladets källa med god insyn i Barcelona är det bara spel för gallerierna.

Zlatan får nämligen en hemlig bonus som garanterar honom ytterligare tre miljoner euro per säsong vilket betyder att lönen blir densamma som den han hade i Inter.

Messi ska tjäna mest

– Det finns en oskriven regel i Barcelona som säger att ingen spelare får tjäna mer än Leo Messi så därför måste klubben lösa situationen på det här viset. Zlatan kommer att tjäna tolv miljoner euro per säsong. Nio kommer att heta lön och tre kommer att kallas någonting annat. Men det är ändå lön, säger Sportbladets källa.

50 miljoner emellan

I går kom också uppgifter från flera håll att Barcelona betalat 50 miljoner euro plus Eto’o för affären med Inter, inte 45 som framkommit tidigare.

Inter spelade tidigt i morse svensk tid en träningsmatch mot Chelsea i Pasadena, Kalifornien.

I dag åker truppen vidare till Boston där laget ska möta Milan på söndag.

– Det finns inga garantier eftersom förhandlingarna om Eto’os bonus kan dröja någon dag. Men mycket talar för att Zlatan flyger till Europa i stället för Boston. Det finns en stor chans att affären blir officiell under onsdagen, säger Sportbladets källa.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga