KRISPLANEN: PANIKVÄRVA

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Mild förhandlar med flera spelare: ”Vet vad vi vill ha”

Foto: IFK Göteborg har Adam Johansson, Nicklas Carlsson och Robin Söder skadade. Dessutom har både Mattias Bjärsmyr och Pontus Wernbloom lämnat klubben för utlandet.

Fyra korsbandsskador.

Dessutom har Pontus Wernbloom och Mattias Bjärsmyr flyttat ut i Europa. Då öppnar Håkan Mild dörren för panikvärvningar.

– Vi kan bli tvungna att gå ifrån våra principer, säger IFK Göteborgs sportchef.

Foto: Mild.

I går konstaterades det att Adam Johanssons korsband gick sönder i måndagens match mot AIK. Därmed har klubben på kort tid drabbats av fyra allvarliga korsbandsskador.

Något som kom som en chock för spelarna i IFK Göteborg.

– Jag pratade om det med några killar i laget för ett tag sedan. Vi är lite i chocktillstånd, säger Johanssons lagkompis Erik Lund, och fortsätter:

– Vi får ta en stund och smälta det här. Det är nog tur att det är en stund kvar till nästa match, det hade nog varit tufft om vi hade haft match i morgon.

Allt tunnare trupp

En som däremot inte har tid att smälta det hela är lagets sportchef Håkan Mild. Med fyra spelare långtidsskadade och Mattias Bjärsmyr och Pontus Wernbloom sålda börjar laget se oroväckande tunt ut.

– Den här situationen är inte skoj på något sätt. Så här kan det inte fortsätta. Vi har varit medvetna om att vi skulle kunna tappa någon eller några spelare under säsongen, men inte sex stycken (fyra skadade, två sålda). Det är för jävligt att även Adam blev skadad, säger Mild, som är känd för att vara ytterst noggrann när han värvar spelare.

Nu kan han tvingas ändra på det.

– Vi kan bli tvungna att gå ifrån våra principer. Normalt sett vill vi se spelarna i flera matcher, men det kanske vi inte kan nu om vi vill ha någon snabbt. Vi vet ungefär vad vi vill ha, men det är inte säkert att vi lyckas få exakt en sådan spelare nu.

Letar försvarare

Vad söker ni och var?

– För en vecka sedan sökte vi efter offensiva spelare, nu är det mer fokus på försvararna. Vi kollar främst i Norden. I Sverige tittar vi i allsvenskan och superettan, i de andra länderna är det bara högstaligorna som gäller.

Pågår det förhandlingar?

– Vi för diskussioner med spelare, ja, fler än en.

När kan det tidigast bli klart med någon?

– I början av nästa vecka.

Trots det prekära skadeläget är Mild hoppfull, och anser att de har en bra trupp.

– Det visade vi mot AIK. Dyrestam skötte sig till exempel utmärkt med tanke på att han bara är 17 år och fick göra debut på Råsunda inför 20 000.

Hur ser du på era chanser att vinna SM-guld trots alla avbräck?

– Vi har stora chanser att lyckas ändå, säger Håkan Mild.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.