”Är ett nödläge”

FOTBOLL

Lyxhotellet i LA bombhotat i natt – tvingades utrymma

1 av 11 | Foto: BOMBLARM Zlatan Ibrahimovic, Patrick Vieira och resten av laget evakuerades efter att Inters lyxhotell Four Seasons i Beverly Hills blivit bombhotat.

LOS ANGELES/STOCKHOLM. Det lyxhotell som är Inters och Zlatan Ibrahimovics bas under träningslägret i Los Angeles skakades i natt av ett bombhot.

Strax före klockan 23 svensk tid gick larmet i den 15 våningar höga byggnaden Four Seasons hotel och de italienska stjärnspelarna tvingades fly ut på gatan.

– Det här har jag inte ens varit med om i Italien, säger Zlatans klubbkamrat Christian Chivu.

Sportbladets utsände befann sig också på hotellet, i samband med en filmintervju, när larmet kom.

– Det här är ett nödläge. Hotellet måste evakueras. Vänligen bege er till närmsta utgång, löd uppmaningen som basunerades ut via hotellets inbyggda högtalare.

– Jag och hela Inter sprang nerför trapporna. Jag var rädd men samtidigt häpen över att plötsligt vara omgiven av alla de där italienska stjärnspelarna, säger regissören till ”The ugly truth”, Robert Luketic, till Sportbladet.

”Har lämnat bombhot”

Samtliga gäster och hotellpersonal uppmanades att samlas på den gräsklädda ytan mellan öst- och västgående trafik på Burton Way.

Inter-spelarna hade fått eftermiddagen ledig och flera av stjärnorna befann sig därför på utflykt på Universal Studios. Bland de som fanns på hotellet förutom Zlatan Ibrahimovic och Christian Chivu kan Gabriel Milito, Esteban Cambiasso, Davide Santon och Mario Balotelli nämnas.

Under tiden spärrade polisen av hela kvarteret runt hela hotellet.

– Jag kan bekräfta att vi har fått ett telefonsamtal från en person lämnat ett bombhot. Vi har genomsökt området men inte hittat några misstänkta paket eller väskor, sa Sara Faden vid Los Angelespolisen till Sportbladet.

”Hade tänkt shoppa”

Zlatan ville vid evakueringen i natt inte kommentera händelsen. När uppståndelsen kring hans person blev för stor drog han sig undan både nyfikna blickar och den brännande hettan och sökte skydd i skuggan under en restaurangmarkis.

Christian Chivu hade dock inte emot att prata.

– Vi hade ledigt resten av dagen och hade tänkt åka och shoppa. Nu vet jag inte hur det blir, säger Christian Chivu.

Över efter två timmar

Lika sociala var Butler och Heigl som gick och småpratade med andra evakuerade.

– Jag var i hotellbaren hade precis beställt en Bloody Mary när evakueringsorden kom, säger Heigl.

Efter två timmar blåste polisen faran över och lät gästerna återvända till hotellet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A