Uppgifter: Svennis på väg bort från Notts County

Trött på ägarkaoset i klubben

När Lars Lagerbäck nu lämnat jobbet som svensk förbundskapten gör uppgifter i engelsk press gällande att Sven-Göran Eriksson är på väg att lämna Notts County.

Enligt News of the world är Eriksson trött på ägarkaoset i klubben.

– Han börjar inse att jobbet inte är vad som utlovades, säger en källa till tidningen.

Sven-Göran Eriksson.
Sven-Göran Eriksson.

Anledningen till Erikssons vilja att lämna klubben ska vara ägarkaoset som just nu råder. FA kräver att Notts County ska redovisa sin ägarstruktur, annars hotas klubben av uteslutning från det engelska ligasystemet.

Kaoset ska vara ett av skälen till att Sol Campbell valde att lämna klubben och nu är ”Svennis”, enligt News of the world, på väg att göra honom sällskap.

– Sven trodde helt klart på projektet när han började. Men han börjar inse att jobbet inte är vad som utlovades, säger en källa till tidningen.

”Kan lämna i morgon”

Enligt uppgiftslämnaren är det bara en tidsfråga innan Eriksson bryter sitt kontrakt.

– Det kan bli i morgon, nästa vecka eller veckan efter det som han går. Men det finns ingen känsla att han skulle stanna här länge till.

Sven-Göran Eriksson, som har uppgiften att ta League Two-laget till Premier League, vet inte själv vem som är hans arbetsgivare.

– Om du frågar mig om jag träffat dem så är mitt svar enkelt och ärligt att det har jag inte. Jag känner dem inte och har aldrig träffat dem. Jag har bara träffat två representanter till ägarna, säger Eriksson till Sky Sports.

”Vet inte var pengarna kommer ifrån”

Klubben ägs officiellt av ett investmentbolag vid namn Qadbak. Tidigare fanns ett uttalande från bolaget publicerat på Notts Countys officiella hemsida signerat Anwar Shafi, men han förnekar all inblandning.

– Uttalandet var inte skrivet av mig. Jag har ingen investering av någon sort i Qadbak. Jag har ingen roll i klubben, säger Shafi till The Guardian.

”Svennis” sitter på ett lukrativt avtal men har ingen aning om vem som betalar hans lön.

– Folk frågar mig var pengarna kommer ifrån och jag vet faktiskt inte, men klubben fungerar. Alla får betalt och det har kommit in nya spelare så allt har varit bra, säger Eriksson.

Uppgifterna att svensken ska vara på väg bort förnekas dock bestämt av klubbens ordförande Peter Trembling.

– Det stämmer absolut inte. Det är bara skitsnack och tidningsrykten igen. Jag vet inte var de får allt ifrån, säger Trembling till Sky Sports.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.