Nilsson Lindelöfs ord efter ersättarens succé

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

GELENDZJIK. Pontus Jansson kallades in i sista sekund. 

Efter succén fick han ett sms av Victor Nilsson Lindelöf. 

– Vi har en fin relation jag och Vigge och det är speciellt eftersom vi konkurrerar, säger Jansson. 

Bara timmar före Sveriges VM-premiär mot Sydkorea fick Pontus Jansson beskedet att han skulle spela i stället för sjuke Victor Nilsson Lindelöf

Leedsbacken gjorde sedan en succéartad insats i Sveriges 1-0-seger. Efter matchen var han tagen. 

– Det va en händelserik dag i går, man var rätt trött efter matchen. Mycket fram och tillbaka, men en dag jag kommer minnas. Oerhört stort att få göra en VM-match och göra en bra prestation, både som lag och individuellt. Det var en bra dag, säger Jansson dagen efter segern.

”Var fint av honom”

Jansson berättade i går att Victor Nilsson Lindelöf var ledsen efter att ha tvingats lämna återbud. Efter matchen skickade Manchester United-backen ett sms till Jansson och hyllade hans insats. 

– Han skrev ett fint sms till mig efter matchen och jag har pratat med honom i dag. också. Vi har en fin relation jag och Vigge och det är speciellt eftersom vi konkurrerar, men vi har ändå haft en jättebra relation sedan första dagen vi träffades. Det är en fantastisk fin människa. Det var fint av honom, säger Jansson. 

Spelklar till på lördag

Enligt landslagsläkaren Anders Valentin kommer Nilsson Lindelöf vara spelklar på lördag. Jansson säger sig inte ha någon aning om hur hans chanser att få starta mot Tyskland ser ut.

– Jag är nöjd med min insats i går. Vill Janne att jag ska spela så spelar jag, vill han inte det kommer jag att göra allt i min makt för att de som spelar ska göra en bra insats och det vore ju onödigt att ändra den mentaliteten nu. Vi tar det som det kommer, säger han.

LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller

Publicerad: