Vilda glädjen efter första VM-målet

Publicerad 2018-06-24

Utspelade och krossade, men Panama fick ändå glädjas.

Efter att ha släppt in sex mål i baken gjorde Felipe Baloy Panamas första VM-mål någonsin och försatte supportrarna i extas.

De flesta skulle nog ha varit besvikna.

Efter att England fullständigt kört över Panama och dunkat in mål efter mål var ställningen 6–0 till engelsmännen. Räkna in 3–0-förlusten mot Belgien i den första matchen på det och Panama hade släppt in nio mål på två matcher.

Men visst fick de glädjas också, Panama. I den 78:e minuten var Felipe Baloy, 37, först på en frispark och vinklade in 6–1.

Med det blev Baloy den fjärde äldsta målskytten någonsin i ett VM och reducerade samtidigt matchen. Men framför allt gjorde han Panamas första VM-mål genom tiderna. Något som försatte de tillresta supportrarna i extas.

– Tack Gud, tack till min familj och tack Panama. Ett historiskt mål för mitt land. Drömmar uppnås genom hårt jobb, skrev Baloy på Instagram efter matchen.

Men det var inte bara panamaner som gladdes av målet. Även engelsmännen kunde visa sympati. Bland annat den forne storspelaren Gary Lineker som visade sin glädje via Twitter.

– Första gången jag kan minnas att jag blivit lycklig av ett mål gjort mot England då Baloy gör Panamas första VM-mål någonsin, skrev Lineker.

Panama förlorade till slut matchen med 6–1.

LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller