Sveriges plan för att få England ur balans

avMalin Wahlberg

FOTBOLL

GELENDZJIK. England är favoriter i kvartsfinalen mot Sverige. 

Men Blågult har en plan för att få motståndarna ur balans. 

– Det vi har gjort bra är att jobba fram svagheterna och frustrera lag, säger Sebastian Larsson. 

Sverige och England har mötts nio gånger på 2000-talet. Det har blivit tre segrar, två förluster och fyra oavgjorda för Sverige. 

När lagen nu ställs mot varandra i VM-kvarten är England favoriter till att ta fjärde segern. Men Sverige har en plan för att störa engelsmännen. 

– Alla lag har svagheter, det vi har gjort bra är att jobba fram de svagheterna och frustrera lag. Kan man göra det går alla lag sönder litegrann och det måste vara vår målsättning den här gången också, säger Sebastian Larsson.

”Såg det tydligt från sidan”

Mittfältaren, som missade åttondelsfinalen mot Schweiz på grund av avstängning, vet hur Sverige ska få England ur balans. 

Foto: PONTUS ORRE
Sebastian Larsson är redo för spel igen efter sin avstängning.

– Genom att vara trogna vår spelidé och krympa ytorna. Jag tyckte man såg det tydligt när jag satt och tittade från sidan mot Schweiz. Vid en viss period i matchen såg man frustrationen, säger han och fortsätter: 
– De började göra saker de inte har gjort tidigare och som inte är deras styrkor. Det har man känt i nästan i alla matcher innan det och det är en härlig känsla att få, när man känner att man får motståndarna att göra saker de inte vill. Det är vårt mål att lyckas med det i den här matchen också. 

För Larsson, som har spelat i England i sedan 2004, blir kvartsfinalen extra speciell. 

– Lite speciellt blir det, lite extra häftigt. Att få ta sig vidare till en semifinal på Englands bekostnad skulle smaka lite extra, säger han.