Gefle IF

Olsson: ”Bara en match i en lång rad”

Av: 

Stefan Alfelt

FOTBOLL

Gefle-tränaren efter storförlusten

HELSINGBORG. Gefle är fortfarande allsvenskans ofarligaste lag.

– Som tränare kan man inte gå i täten för de som är nedslagna. Det gäller att visa framtidstro på lagets förmåga, säger Per Olsson efter 1–4 mot Helsingborg.

Det var en match som tog slut för Gefle redan i tionde minuten. Då nickade Walid Atta in 1–0 på hemmalagets tredje hörna.

”Lät oss inte vara bra”

– Mot ett så bra lag på bortaplan är det knepigt att komma under efter mindre än tio minuter. Sen kommer vi in i det hela. Får en bra målchans där Lantto skjuter ner i marken och upp i ribban. Vi hade behövt få mål på den chansen.

– Samtidigt måste vi vara besvikna när vi inte presterar så bra som vi kan men i dag mötte vi ett lag som inte tillät oss att vara så bra som vi kan, säger Per Olsson.

Gefle har bara gjort åtta mål hittills.

Sämst av samtliga lag i allsvenskan.

”Vet att vi kan bättre”

– Vi vet att vi kan bättre men den här förlusten är ingenting att gå ner sig för vår del. Det här var en match i en lång rad.

– En av de viktigaste sakerna när man ligger där vi ligger nu är att man kan hantera enstaka motgångar. Man får inte låta en förlust kosta nästa match, säger Per Olsson.

I den, kommande söndag, väntar Gais på hemmaplan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Gefle IF

Pelle Olsson

Allsvenskan i fotboll