Inget Crotone för Hallenius

avJohan Renvall

FOTBOLL

Cetinkaya: Inte aktuellt med ny Serie B-klubb

Foto: Bildbyrån.
Linus Hallenius.

Linus Hallenius tilhör Genoa men befinner sig just nu i Padova på lån. De senaste dagarna har det talats om en flytt till en annan Serie B-klubb – Crotone.

– Det är inte aktuellt, säger spelarens agent Hasan Cetinkaya till Sportbladet.

Skadefri och i bra form. Ändå får Linus Hallenius inte speltid i Padova. Något som fått hans agent Hasan Cetinkaya att agera.

– Sedan två månader är Linus helt skadefri och han gjorde två kanonmatcher direkt. Men sedan dess är det kört, har nästan inte fått spela alls. Till sist måste jag reagera, sa Cetinkaya till Sportbladet förra veckan.

De senaste dagarna har en annan Serie B-klubb, Crotone, nämnts som tänkbar ny klubb. Något som inte tycks stämma.

– Det är inte aktuellt. Varför ska Linus flytta till en annan klubb i Serie B? säger Cetinkaya.

Han meddelar samtidigt att intresset för svensken är stort.

– Ja, det är många klubbar som har hört av sig. Det handlar om klubbar i både serie B och utomlands, bland annat skandinaviska lag. Men bollen ligger hos Padova, de har det i sina händer. Vi får se de kommande dagarna vad som händer.

Nominerades till årets mål

Linus Hallenius slog igenom med Hammarby i Superettan 2010. Samma år gjorde han en omtalat mål som sedan nominerades till årets mål av FIFA. Genombrottet ledde till att italienska Genoa värvade Hallenius för en summa som uppgavs vara 17 miljoner kronor.

Väl i Italien har 22-åringen haft problem med en långdragen knäskada och har befunnit sig på lån i Lugano och just nu alltså i Padova.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A