Publicerad:
Uppdaterad:

”Bara England som kan anlända så här”

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PETRA THORÉN

KRAKOW. Det var rena rockstarkänslan när England anlände till Krakow.

Fullt med fans och nyfikna turister hade samlats för att ta emot Roy Hodgsons gäng.

- Det är bara England som kan anlända så här.., säger Henry Winter på Daily Telegraph.

Sportbladet var på plats när det engelska EM-laget anlände på onsdag kväll.

Strax efter halv sju svängde spelarbussen in framför Hotel Stary i Krakow. Trots att bussen hade tränat (!) på den tvära svängen in på den lilla gatan så lyckades chauffören inte utan tvingades backa och bakom en av fönsterrutorna satt Theo Walcott uppsträckt i kostym och såg förvånad ut.

Skakade på huvudet

Utmed avspärrningarna på gatan var det fullt med folk. Engelska, irländska fans ropade och sjöng mot varandra samtidigt som nyfikna turister klev upp på cafébord för att få en glimt av vad som hände.

Henry Winter, en av Englands mest framstående fotbollsskribenter, skakade lite lätt på huvudet när Sportbladet träffade honom i massorna.

– Bara England anländer så här, säger han.

Englands förbundskapten Roy Hodgson har fått kritik för att laget ska bo mitt inne i centrala Krakow, vilket innebär långa resor till matcherna i Donetsk, Ukraina, och för lite lugn och ro.

Stängd träning

Spelarhotellet ligger på en tvärgata från det stora torget. Det är mycket folk i rörelse och mängder av caféer och pubar i kvarteret.

Men det är här han har valt att ha sin bas.

Första träningen är i morgon och den är stängd. Men till skillnad mot de uppgifter som kommit från norska Dagbladet, kommer det enligt engelsk media vara en presskonferens med några få utvalda spelare i morgon eftermiddag.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN