Premier League

Di Canios galna utbrott: ”De kan inte stoppa mig”

Av: 

Andreas Lindman

FOTBOLL

”Gör vad jag vill i det tekniska området”

Karismatiske Paolo Di Canio förnekar sig inte.

Efter att ha blivit utvisad i sitt lags senaste ligamatch gick den italienske tränaren till full attack mot de engelska domarna.

– Jag talar med mitt kroppspråk ibland. Domarna måste acceptera detta, säger Di Canio till BBC.

Det heter att man inte kan lära gamla hundar att sitta. Det är Paolo Di Canio, 43, ett klockrent bevis på. Den förre West Ham-stjärnan, nu tränare för Swindon i engelska fjärdedivisionen, blev uppvisad till läktaren under sitt lags senaste ligamatch efter att ha protesterat vilt över ett domslut. Efter matchen var italienaren rasande: 

– Jag har min karaktär som jag inte kommer ge upp. Jag talar med mitt kroppsspråk ibland, även när jag är i England. Domarna måste respektera detta. Jag gör vad jag vill i det tekniska området. De kan inte stoppa mig om jag ropar på mina spelare. Jag måste få göra vad jag vill så länge jag inte lämnar området, dundrar Di Canio till BBC.

”Kommer vinna ligan”

Di Canio tog över Swindon i somras och har redan uppmärksammats för att ha hamnat i handgemäng med en egen spelare efter en förlustmatch tidigare under säsongen. I helgen sparkade han en annan spelare i ändan (se klippet ovan).

– De säger att jag bara kan använda min röst, det är inte acceptabelt. Jag kommer att använda min kropp, mina armar, mina axlar, mina ben. De kan inte visa ut mig varje gång. Om de gör det är det inget problem, vi kommer att vinna ligan i vilket fall. Vi har ett starkt lag som jobbar hårt och spelar fotboll.

Swindon ligger för närvarande på fjärde plats i League 2, tre poäng bakom serieledande Southend.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League