Otäcka smällen i Lagerbäcks ödesmatch

Norge besegrade Slovenien i Nations League

1 av 3
FOTBOLL

Norges segermöte med Slovenien fick en otäck inledning när Luka Kranjc skallade ihop med en norrman.

Slovenen såg ut att tappa medvetandet, blev utburen på bår och bröt matchen.

– Han fick ett jack över ögat och en smäll mot huvudet, säger förbundskapten Tomaž Kavčič.

Efter 0–1-förlusten borta mot Bulgarien var Norge pressat att ta poäng mot Slovenien i Nations League. Lars Lagerbäck gick så långt att han hävdade att lördagens resultat, ihop med ett eventuellt missat avancemang, kunde avgöra hans öde som förbundskapten.

– Går det, så går det. Går det inte, så går det inte. Då får vi ta en diskussion om jag borde fortsätta eller inte, sa Lagerbäck på presskonferensen inför matchen.

Våldsam kollision

Norge lyckades med uppdraget, men mötet fick en ytterst otäck inledning.

AIK-anfallaren Tarik Elyounoussi drog iväg ett avslut som den slovenske målvakten, Vid Belec, räddade. I en nickduell kort därefter krockade Markus Henriksen och Luka Kranjc våldsamt i luftrummet. Den sistnämnde såg ut att tappa medvetandet och låg orörlig på planen, medan Henriksen kom lindrigare undan och reste sig efter några minuters läkarvård.

Luka Kranjc bars ut på bår, till synes fortfarande orörlig, och bröt också matchen. Slovenske förbundskaptenen Tomaž Kavčič kom med lugnande besked på presskonferensen efter mötet.

– Han mår efter omständigheterna bra, han fick ett jack över ögat och en smäll mot huvudet, säger Kavčič.

Drömträff av Selnaes

Först en obehaglig krock – sedan ett vackert norskt avslut. Strax innan halvtidsvilan fick Ole Selnaes, till vardags i St Etienne, på ett skott i utkanten av straffområdet som seglade in bakom Belec till 1–0.

Det räckte för att säkra segern i matchen. Norge ligger nu på en andra plats i sin Nations League-grupp, på samma poäng men sämre målskillnad jämfört med ledande Bulgarien. Även Cypern ingår i gruppen.

Sveriges matcher i Nations League 00:12