Gerrard om Zlatan: ”Inget andraval”

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic har hunnit spela 30 minuter på två matcher och båda gångerna tillsammans med Romelu Lukaku på planen i en mer tillbakadragen roll.

Men Steven Gerrard tror inte att svensken nöjer sig med en roll bakom belgaren.

– Jag tror Ibrahimovic ser sig själv som nummer ett, säger han i BT Sports.

Zlatan Ibrahimovic vara eller icke vara i ett svenskt landslag är en het potatis efter att VM-platsen säkrades för snart tio dagar sedan.

Men efter att ”Ibra” gjorde comeback på planen igen i lördagens PL-match mot Newcastle efter 213 dagars frånvaro på grund av sin korsbandsskada, har även snacket kring anfallaren position i klubblaget börjat att diskuteras.

Foto: TT

Nummer tio-roll

Romelu Lukaku köptes in från Everton i somras till summan av 825 miljoner kronor för att fylla luckan efter svensken.

Men nu när 36-åringen är tillbaka, hur agerar Mourinho då?

Mot både Newcastle och Basel ersatte han Martial och klev sedan in i en nummer tio-roll som släpande bakom belgaren.

I tisdagens Champions League-match hade Anfallaren ett skott över, en nick över och ett par försök på framspelningar i sin roll strax bakom toppforwarden Romelu Lukaku. Viasats och Sportbladets expert Erik Niva tror att svensken kan få fortsätta att spela i den tillbakadragna nummer tio-rollen.

– Där kan det nog finnas något intressant. Det är nog något Mourinho vill ha i repertoaren. Jag tror inte att det är uteslutet och jag upplevde att det här var ett första försök i den riktningen, säger Niva.

Inget andraval

Liverpool-legendaren Steven Gerrard, som numera är expert i BT Sports, tror däremot inte att Zlatan Ibrahimovic ser sig själv som nummer två bakom belgaren.

– I hans huvud ser han sig inte som ett andraval bakom Lukaku. Jag tror han fortfarande ser sig som nummer ett och han kommer göra allt han kan för att ta den platsen, säger Gerrard.

På lördag tar Manchester United emot Brighton på hemmaplan.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Så spelar Man United i Champions league 00:14
ARTIKELN HANDLAR OM