Granqvist: ”Sälj andelen till Raiola”

avMartin Tolén

Zlatan Ibrahimovic stoppas från VM-spel efter sitt delägande i ett spelbolag.

Det får C More-profilen Lasse Granqvist att tacka Fifa.

– Det är fullständigt självklart att en spelare som spelar VM i fotboll inte kan vara delägare i ett spelbolag som dessutom har spelobjekt i det mästerskapet, säger han i Sporthuset.

För ett par dagar sedan kunde Sportbladet avslöja att Zlatan Ibrahimovic, 36, stoppas från ett eventuellt deltagande i fotbolls-VM.

Fifas etiska regelverk tillåter inte en spelare att vara delägare, passiv eller aktiv, i ett spelbolag vilket Ibrahimovic blivit efter att ha gått in i spelbolaget Bethard.

– Det här verkar löjligt och fel, men att Fifa har dubbelmoral är inga nyheter, de vet inte vad de gör, sa Zlatans agent Mino Raiola och fortsatte:

– Det skulle inte förvåna mig om Fifa bestämmer sig för att spela fotboll med en rugbyboll i morgon, om de har en eget intresse för det. De har aldrig gjort något för spelarna, för klubbarna, eller för sporten. Det kommer att fortsätta så.

Granqvist: ”Tack Fifa”

Men nu får Raiola mothugg.

C More-profilen Lasse Granqvist tackar i podden ”Sporthuset” Fifa för att de etiska reglerna finns.

– Tack och lov Fifa för ert etiska regelverk som gör att en VM-spelare självklart inte kan vara delägare i ett spelbolag. Det måste vara en grundläggande självklarhet, säger Granqvist och fortsätter:

– Jag menar att det är fullständigt uppenbart självklart att en spelare som spelar VM i fotboll inte kan vara delägare i ett spelbolag som dessutom har spelobjekt i det mästerskapet.

”Sälj andelen till Raiola”

Bethard själva bekräftade för Sportbladet att man visste om Fifas regler när man inledde samarbetet med Ibrahimovic.

Däremot är man öppna för att köpa ut LA Galaxy-anfallaren från bolaget om Ibrahimovic vill spela VM.

– VM-spel för Ibrahimovic? Sälj andelen på Malta. Mino Raiola kanske kan köpa, säger Granqvist.

– Mitt förslag till Janne Andersson – om Ibrahimovic säljer sitt ägande och är i fysisk form – är att åka till Los Angeles och snacka fotboll med Zlatan. Då tar han över frågan och leder diskussionen.

VM i Ryssland inleds 14 juni, Janne Andersson tar ut den svenska truppen en månad tidigare.

ARTIKELN HANDLAR OM