Arsenal vidare till semi i Europa League

avStaffan Dickson

FOTBOLL

Arsenal var skakat efter att CSKA Moskva gått upp till 2–0 på hemmaplan.

Men när Danny Welbeck reducerade gick luften ur ryssarna och i slutet kunde Aaron Ramsey kvittera.

– Det var en stor lättnad, säger tränaren Arsène Wenger efter att Arsenal gått vidare till semifinal i Europa League.

Pontus Wernbloom spelade från start som anfallare när CSKA Moskva förlorade det första kvartsfinalmötet i London med 4–1. I torsdagskvällens returmatch i Moskva fanns han inte ens med på bänken. Svensken vilades på grund av en revbensskada.

Strax före paus gjorde Wernblooms ersättare, 20-årige Fjodor Tjalov, 1–0 till CSKA Moskva och gav ryssarna en strimma av hopp.

Kvitterade på stopptid

Strax efter paus växte hoppet ytterligare när Kirill Nababkin tog hand om en retur och gjorde 2–0 till CSKA Moskva.

Arsène Wenger såg stressad ut, men blev nog betydligt lugnare när Mohamed Elneny spelade fram till Danny Welbecks vackra reducering.

– Det var en stor lättnad. Hade de gjort ett till mål i det läget hade vi varit ute, säger Wenger till Eurosport efter matchen.

På stopptid kvitterade sedan Aaron Ramsey genom en väl avvägd lobb över målvakten Igor Akinfejev. Matchen slutade 2–2 och Arsenal är vidare till semi med totalt 6–3 i dubbelmötet.

”Gav oss mycket problem”

– Det var svårt eftersom vi visste att vi skulle åka ut om de gjorde ett mål till. Vi var tvungna att behålla lugnet och vara mentalt starka, säger målskytten Danny Welbeck till Eurosport efter matchen. 

– Det var en svår match mot ett väldigt rörligt och tekniskt skickligt CSKA Moskva som gav oss mycket problem. I första halvlek hittade vi inte vårt flyt i spelet, men i andra halvlek ser vi mycket mer stabila ut, sammanfattar Arsène Wenger.

Även Marseille, Atletico Madrid och Salzburg gick vidare på torsdagskvällen.

Arsène Wenger tycker att Atletico Madrid ser ut som den på förhand svåraste motståndaren.

– Men vi kan inte bestämma något. Vi får vänta och se vilka vi får och förbereda oss bra igen, säger han till Eurosport.

Semifinalerna lottas klockan 12 på fredagen.

Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM