Mourinho får böter – supportarna betalar

”Vill göra en poäng av att Chris Foy är fruktansvärd”

José Morinho ska böta 90 000 för attacken på domaren Chris Foy.

Då vill Chelseafansen stå för notan.

– José har fallit offer för orättvisan, säger supportern Dave Johnstone.

När Chelsea mötte Aston Villa visade Chris Foy ut både Willian och Ramires.

José Morinho blev rasande, var inne på planen både en och två gånger och skickades sedan upp på läktaren.

– Vi måste gå vidare, vi har inget annat val. Domaren har ett bra liv för nu går han hem, är helt ledig och nästa söndag har han en ny match. Livet går vidare. För oss är det så här, sa Mourinho i en intervju efter matchen.

Straffet på 8 000 pund, motsvarande 90 000 svenska kronor, har upprört Chelseafansen – som startat en insamling för att hjälpa portugisen betala sina böter.

"Foy är fruktansvärt dålig"

– Det är tydligt att José fallit offer för orättvisan och vi vill visa vårt stöd, säger en Dave Johnstone, en av initativtagarna, till The Mirror.

Insamlingen kommer dra i gång i samband med Chelseas bortamatch mot Swansea på söndag. Mourinho, som tjänar över hundra miljoner kronor om året, har ännu inte meddelat om han kommer ta emot pengarna.

– Behöver han inte dem kommer de förhoppningsvis till nytta för en välgörenhetsorganisation i stället. Vi vill samtidigt göra en poäng av att vi tycker att Chris Foy är en fruktansvärt dålig domare, säger Dave Johnstone till Daily Mail.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN