Malmö FF

”Uppgifterna om Pontus påverkar inte”

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

En mittback har kommit, en kommer flytta.

Både Gustav Svensson, 27, IFK Göteborg, och Pontus Jansson, 23, Malmö FF, spelar från start i kväll.

– Även om Pontus varit klar för en annan klubb hade det inte påverkat mig nu, säger MFF:s Åge Hareide.

Det är det svenska El Clásico som spelas på ett utsålt Gamla Ullevi i kväll mellan landets två mest framgångsrika fotbollsföreningar, IFK Göteborg, 18 SM-guld och Malmö FF, 17 SM-guld.

Mest spännande i uttagningsväg är vilka mittbackar respektive lag ställer upp med.

De senaste dagarna har flera italienska tidningar gått ut med nyheten att MFF-mittbacken Pontus Jansson definitivt är klar för Torino och flyttar till Piemonte direkt efter att kontraktet med svenska mästarna går ut 31 juli.

Påverkar det laguttagningen mot IFK Göteborg?

– Det finns i bakhuvudet, men det är för tidigt att tänka på det redan. Men förr eller senare måste vi spela ihop Filip (Helander) och Erik (Johansson), det måste vi. Frågan är när vi ska börja med det, säger MFF-tränaren Åge Hareide till Sportbladet.

”Har inte bestämt sig”

Har du ställt frågan till honom om han här klar för Torino?

– Ja. Beskedet vi har fått är att han inte har bestämt sig. Pontus är under kontrakt med oss och jag måste se till att spela med bästa laget för att vinna matcher.

Om du fått besked att han var klar för Torino – hade det påverkat din uttagning?

– Inte nu, kanske senare, när vi hade närmat oss VM-uppehållet. Jag ska inte skapa en situation där jag försämrar laget. Jag vill inte bidra till att skapa en dålig kemi mellan klubben och spelaren, säger Åge Hareide och lägger till:

– Ponne har varit väldigt proffsig. Han tränar bra och har gjort bra matcher.

Därför talar det mesta för att Pontus Jansson, trots nyheterna från Italien, spelar från start mot IFK Göteborg i kväll.

Svensson spelklar för IFK

I IFK Göteborg är situationen den omvända.

Hemvändaren Gustav Svensson blev spelklar för ett par dagar sedan efter att han brutit kontraktet med ukrainska Tavrija.

Enligt Sportbladets uppgifter har Svensson imponerat stort under veckans träningar och debuterar i kväll mot MFF bredvid Mattias Bjärsmyr i Blåvitts mittförsvar.

– Jag har tränat på väldigt bra. Vi hade en hård försäsong i Ukraina och mötte bra ryska lag under fem veckors (!) träningsläger i Turkiet, säger Svensson till Sportbladet. Jag känner mig väl förberedd om jag får spela.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Malmö FF